Gå til indholdBøger / faglitteratur

Ornitologiens historie : evolution, personbeskrivelser, idehistorie og fredning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

392 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2022

Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fugle har fascineret os siden Arilds tid. I dette naturhistoriske pragtværk gennemgås udviklingen af ornitologien i detaljer. Til glæde ikke kun for fugleelskere, men også for den alment interesserede i natur- og videnskabshistorie


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2022

af

af

Morten Brynildsen

d. 21. jan. 2022

Fugle har fascineret os siden Arilds tid. I dette naturhistoriske pragtværk gennemgås udviklingen af ornitologien i detaljer. Til glæde ikke kun for fugleelskere, men også for den alment interesserede i natur- og videnskabshistorie.

Fra antikkens Aristoteles til fyrtårnene Linné, Turner, Darwin og Wallace. Ornitologiens historie beskrives med udgangspunkt i disse samt hundrede andre store videnskabsmænd, ornitologer og illustratorer, der har bidraget til fuglekendskabet frem til ca. år 1900. Via fagets centrale personer formidles ornitologiens grundlæggende idehistorie, arbejdet med at indsamle, beskrive, benævne, opdele og ikke mindst forstå fuglene. Vi lærer også om de faglige clashes og det parløb med evolutionsbiologien, som uvægerligt åbenbares undervejs.

Johannes Erritzøe skriver fængende, og de spændende biografier af fagets farverige personager, deres konflikter og skæbner giver god fremdrift i fortællingen om ornitologiens udvikling. Et smukt illustreret og aldeles fremragende værk, der kan læses fra ende til anden eller bruges til opslag.

Bogen udfylder et stort hul inden for dansksproget videnskabshistorie på fugleområdet. For mere om fugleverdenens dramaer, læs de medrivende "larger than life"-dokumentarer The feather thiefOwls of the eastern ice


: beauty, obsession, and the natural history heist of the century og Owls of the eastern ice : the quest to find and save the world's largest owl, der ikke er oversatBogen udfylder et stort hul inden for dansksproget videnskabshistorie på fugleområdet. For mere om fugleverdenens dramaer, læs de medrivende "larger than life"-dokumentarer The feather thief : beauty, obsession, and the natural history heist of the century og : the quest to find and save the world's largest owl, der ikke er oversat.


Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Årg. 116, nr. 1 (2022)

af

af

Morten Bentzon Hansen

Årg. 116, nr. 1 (2022)


Litteratursiden.dk [online]

d. 20. dec. 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 20. dec. 2021


Politiken

d. 22. nov. 2021

af

af

Kim Skotte

d. 22. nov. 2021Informationer og udgaver

2022

Bog

Johannes Erritzøe

Syddansk Universitetsforlag, 2. udgave

2021

Bog

Johannes Erritzøe

Syddansk Universitetsforlag