Gå til indholdOrkideens hemmelighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

523 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Slægten Crawford har hørt hjemme på godset Wharton Park i århundreder. Vi møder Olivia og Harry Crawford fra tiden omkring 2. verdenskrig, gartneren Bill, hans kone Elsie, deres nutidige efterkommere og følger deres fælles dramatiske historie


Anmeldelser (3)


6. jun. 2012

Historisk-romantiske fortællinger har et stort publikum, naturligvis mest blandt kvindelige læsere, men da handlingen i denne bog bestemt ikke kun berettes fra den feminine vinkel, vil jeg sagtens kunne formidle den til de mænd, der efterspørger en god historie med en portion drama.

Centrum er herresædet Wharton Park og Crawford-slægten, dens beboere gennem århundreder. Ved starten følger vi Julia, der som barn kom her, hendes morfar var orkidé-gartner på stedet og mormoren nådigfruens kammerpige. Julie har lejet et hus i nærheden af sin søster og hendes familie, og prøver at komme sig efter tabet af mand og barn, der omkom ved en ulykke. Sammen med søsteren er hun til auktion på herresædet og møder den unge arving Kit; han giver hende en dagbog, han har fundet, i den tro at det er hendes morfars. Julia opsøger sin mormor for at høre nærmere, og får nu historien fortalt. Vi kommer derved tilbage til tiden omkring 2. verdenskrig og møder Wharton Parks daværende ejer, hans kone, Olivia og Julias bedsteforældre Bill og Elsie, og deres skæbne fortælles som en historie i historien. Bogen er spændende, faktisk så velkonstrueret især hen mod slutningen, at man nemt glemmer de sproglige unøjagtigheder og opremsende beskrivelser, der stedvist dukker op.

Historiske familiehemmeligheder fortalt som tilbageblik rammet ind af en nutidig fortælling er ikke sjældne, fx kan Kate Mortons bøger nævnes sammen med Rosie Thomas' Iris og Ruby.

God historie og gedigen underholdning.

Lektørudtalelse

Af

Beth Høst

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2012-08-06

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 18. jun. 2012


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2017

Bog

2013

Bog

2013

Bog

2012

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2012

Ebog

2019

Ebog

2012

Punktskrift

2019

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd)

2012