Gå til indholdOrkanen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

308 sider

Udgivet

2007

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

1969


Beskrivelse


Meteorologen David Wyatt opdager, at en særlig ondartet orkan er på vej. Han begynder et kapløb med tiden, for at overbevise lederne om at byens befolkning må evakueres


Anmeldelser (4)


3. mar. 2006

Romanen fra 1966 har tidligere været udsendt på dansk i flere udgaver i samme oversættelse. Meteorologen David Wyatt har orkaner som sit speciale, han udforsker dem og udsender varsler fra sin base, en amerikansk militærbase på en lille ø i øgruppen Antillerne. En dag registrerer han en orkan, der er kraftigere end nogen andre, og den opfører sig foruroligende i forhold til at beregne dens bane. Wyatt bliver overbevist om, at den kan ramme hans ø med fuld styrke, men ingen tror på hans instinktive advarsel, før realiteterne viser, at han har ret. Mens orkanen truer, udbryder der revolution på den lille ø, og Wyatt må nu også overbevise parterne i revolutionen om, at en katastrofe nærmer sig. Oprørslederen lytter til Wyatt og inddrager orkanen i sit strategiske spil, så han dels kan udslette sin modstander og dels redde en stor del af civilbefolkningen, da orkanen kommer bragende. Wyatt spiller her en central rolle samtidig med, at han søger at redde den kvinde, han elsker. Det er en meget professionelt skåret spændingsroman med effektiv udnyttelse af Wyatts kamp mod uforstand og med store, dramatiske scener fra orkanens hærgen. Personerne er udmærket tegnede typer, så bogen er stadig et godt tilbud til yndere af den traditionelle spændingsroman.

Lektørudtalelse

Af

Torben Wendelboe

18. dec. 2018

Den lille ø San Fernandez regeres med jernhård hånd af diktatoren Surrier, og da han har nok at gøre med at forhindre et truende oprør, nægter han at høre på orkaneksperten David Wyatt, dadenne forudsiger, at en voldsom orkan vil ramme øens hovedstad med sin altødelæggende kraft. Da oprøret bryder ud, bliver det en kamp mod tiden for Wyatt, der indser, at hans eneste udvej nu er atoverbevise oprørslederen om det nødvendige i at evakuere byens befolkning, inden katastrofen kommer. Det fremgår ikke af bogen, men der er her tale om et genoptryk af en roman, som udkom 1. gang i1970, og den er derfor en af Bagleys første romaner. Person- og milljøskildringen virker mere troværdige end i hans seneste bøger, og spændingen holdes vedlige med en hårfin balance ibegivenhedernes udvikling. Bogen giver underholdning for alle pengene, og "Lademanns Bestsellers" giver bibliotekerne lejlighed til, at anskaffe/genanskaffe romanen, der hører til blandtforfatterens bedste.

Lektørudtalelse

Af

Poul Andersen

Berlingske tidende

Af

M.B.

1970-03-17

Jyllands-posten

Af

Bent William Rasmussen

1970-02-06


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Bog

2007

Bog

1983

Bog

1970

Bog

1969

Lydbog (net)

2004

Lydbog (bånd)

1988