Gå til indholdOpvækst og psykisk udvikling : grundbog i udviklingspsykologiske teorier og perspektiver


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

429 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2009


Anmeldelser (5)


5. aug. 2009

Bogen er tænkt som lærebog for pædagoguddannelsen og andre professionsuddannelser som fagligt fundament for en reflekteret praksis.

Bogens tolv kapitler har otte forfattere. De har valgt at give en bred indføring ikke blot i tidens dominerende teorier om relationer og systemtænkning, men også med tilbageblik til klassisk psykoanalyse. Med Bronfenbrenners økologiske udviklingsmodel som en metamodel at sammenholde de øvrige teorier med præsenteres de mest fremtrædende forskere fra Freud og hans efterkommere til nutiden psykoanalytiske faglighed med Winnicott og Kohut som eksempler. Første kapitel præsenterer forbilledligt bogens anliggende og faglige begreber og præsenterer to børn, der bruges som eksempler i bogens øvrige afsnit. Bogens styrke er den brede tilgang til emnet med inddragelse af flere teorier fra tilstødende fagområder, så også teorier om tilknytning og om familiefunktioner og adfærdsterapi præsenteres. Alt er skrevet for at blive forstået med gode forklaringer og med fremhævelse af centrale formuleringer. Efter hvert kapitel er der spørgsmål til egen refleksion og forslag til videre læsning.

Andre lærebøger i psykologi har afsnit om udviklingspsykologi, men ingen nyere udgivelse beskriver så bredt den nyeste viden om børns psykiske udvikling sammenholdt med deres opvækstvilkår.

Bogen giver et lødigt og nuanceret overblik over udviklingspsykologisk forskning og teoridannelse ikke blot for professionsuddannelser, men for alle med interesse i børns opvækst og udvikling.

Lektørudtalelse

Af

Jens Verner Nielsen

Socialpædagogen

Af

Maria Rørbæk, Jens Nielsen

Årg. 66, nr. 18 (2009)

P [online]

Af

Elsebeth Borregaard Nielsen (f. 1953-02-20)

2020-01-29

Sygeplejersken

Af

Hanne Lindhardt

Årg. 110, nr. 3 (2010)

Sundhedsplejersken

Af

Lotte Skovgaard Bentzen

Årg. 41, nr. 4 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2009

Ebog

2019