Bøger / faglitteratur

Oprør for fremtiden : manifest for frihed og fællesskab midt i en tech-tid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
234 sider
Udgivet
2018
Ophav

Beskrivelse


Debatoplæg og politiske bud på, hvordan fremtidens samfund kan indrettes i den 4. industrielle revolution og hvilket samfund der ønskes for næste generation.

Indhold

Den perfekte storm (Fremtiden er her allerede ; Farvel til lønarbejdet? ; En økonomi ude af balance ; Demokrati i en digital tidsalder ; Fremmedgørelse) ; Hvor kommer vi fra? - folkelige bevægelser for fremskridt (Demokratisk dannelse ; Andel i fremskridtet ; Fælles faglig kamp ; Økonomisk demokrati) ; Hvor skal vi hen? - manifest for frihed og fællesskab (Dannede borgere med livslang læring ; Mere fri tid ; Basisindkomst som frigørelsesprojekt ; Økonomisk demokrati ; En mere bæredygtig økonomi ; Konsekvent grøn omstilling ; Grænseoverskridende kapital kræver fælles aftaler ; Et samlet Norden ; Demokrati i den digtitale tidsalder ; Forpligtende fællesskab ; Gør oprør!)


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2018

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 8. aug. 2018

Bogen præsenterer politiske bud på, hvordan vi får indrettet fremtidens samfund i den 4. industrielle revolution, som vi står på grænsen til. For interesserede i vores digitale fremtid samt samfundsfagsstuderende.

Den 4. industrielle revolution varsler en ny tid, hvor teknologiske skridt bliver taget med kvantespring, dvs. det vil ske inden for én generation og ikke strække sig over flere, som de forrige revolutioner gjorde. Så hvad skal vi som samfund gøre for at forberede os på dette? Lisbeth Bech Poulsen og Peter Westermann vil i denne bog skabe debat om, hvilket samfund vi ønsker for vores næste generation og komme med konkrete løsningsforslag. De har delt bogen op i tre dele. Første del fokuserer på den 4. industrielle revolution, om hvad den indebærer, og hvordan den vil påvirke vores privat - og arbejdsliv. De savner en diskussion af hvad den hastigt udviklende teknologi skal gøre godt for. Anden del giver et historisk tilbageblik på de forrige industrielle revolutioner og sidste del kommer med løsningsforslag.

En bog som ikke kun gør dig klogere på den forestående digitale udvikling, men også på hvad det har af betydning for vores samfund. Interessant og relevant læsning for alle med interesse i samfundsudviklingen.

Den fjerde industrielle revolutionRobotterne kommer og Robotterne kommer sætter begge fokus på den 4. industrielle revolution og de konsekvenser det har for vores samfundDen fjerde industrielle revolution og sætter begge fokus på den 4. industrielle revolution og de konsekvenser det har for vores samfund.


Jyllands-posten

d. 8. sep. 2018

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 8. sep. 2018