Gå til indholdOprindelse : hvordan Jorden skabte os


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

339 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


En skabelseshistorie om hvordan pladetektonik og istider har formet udviklingen af mennesket, vores hjerner, vores byer og civilisationer. Og hvad det fortæller om de klimaforandringer, der kommer


Anmeldelser (3)


3. apr. 2020

Tag med på tur gennem den menneskelige evolution. Læs om hvordan homo sapiens (Mennesket) lærte at styre og bruge naturens kræfter. For dem der ynder naturvidenskab og mennesket, men bestemt også meget velegnet for opgaveskrivende.

Bogen indledes med en kort introduktion, hvorefter kapitel 1 beskriver hvordan vi blev til. Kapitel 2 beskriver kontinenterne og den forandring de har været igennem, samt hvordan dette har indvirket på mennesket. Kapitel 3, med titlen "vores biologiske overflod," tager fat på biologien og hvordan mennesket har mestret den. Kapitel 4 beskriver havenes biologi, hvor kapitel 5 tager fat på byggematerialer som sten, ler eller kridt. Kapitel 6 behandler diverse metaller og kapitel 7 beskriver silkevejen og steppefolk. Kapitlerne 8 og 9 behandler opdagelser som vindmønstre, solenergi, kul samt selvforsyning. Slutteligt følger et afsnit med noter samt en litteraturliste.

Dejlig naturvidenskabelige bog. Den er yderst velskrevet og velformuleret og har en stringent rød tråd hele vejen igennem. Man bliver oplyst og godt underholdt.

For yderligere bøger i samme kategori se: En kort historie om næsten alt


Vores forfædres fortælling


(Illustreret udgave) eller den noget nyere Vores forfædres fortællingFor yderligere bøger i samme kategori se: En kort historie om næsten alt (Illustreret udgave) eller den noget nyere For yderligere bøger i samme kategori se: En kort historie om næsten alt (Illustreret udgave) eller den noget nyere Vores forfædres fortælling.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Berlingske tidende

Af

Søren Schauser

d. 23. maj. 2020

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Rasmus Thestrup Østergaard

Nr. 226 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (net)

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020