Gå til indholdOplysning - uden autoritet : et perspektiv på dannelse, læring, faglighed og viden i de gymnasiale uddannelser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

149 sider

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Beskrivelse


Gymnasiereformen afspejler det omgivende samfund, som i øjeblikket befinder sig i en brydningstid, hvor den individuelle dannelse afløser den fælles dannelse, det skaber behov for en pædagogik, hvor eleverne kan oplyses og uddannes uden at der er entydige mål for undervisningen


Anmeldelser (1)


15. okt. 2009

Til undervisere og andre, der har interesse i gymnasiet og dets udvikling. Jeg tvivler på bogen kan læses af gymnasieelever som det hævdes på bogens bagsidetekst. Bogen er skrevet meget videnskabeligt og hviler på grundig, videnskabelig metode.

Carl Steen Pedersen er mag.art. og lektor, og har skrevet flere bøger og artikler, bl.a. om pædagogik. Han skriver videnskabeligt, og dermed svært tilgængeligt. Hans pointe er, at gymnasiereformen spejler det omgivende samfund og dermed bliver kampplads for samfundets kampe. Således befinder samfundet sig i en brydningstid lige nu, hvor den individuelle dannelse afløser den fælles dannelse, og det er bl.a. det, der skaber konflikterne på lærerværelserne landet over.

Gymnasiet og gymnasiereformen behandles i flere artikler og enkelte bøger. Denne er strengt videnskabelig, og det er både dens svaghed og styrke. Svaghed, fordi det gør den svært tilgængelig, styrke fordi den har en høj troværdighedsgrad i forhold til dens primære målgruppe; gymnasielærere og beslutningstagere i forhold til gymnasiet. En sekundær målgruppe kunne være andre uddannelsesinstitutioner.

En udmærket gennemgang af gymnasiet som kampplads med mange gode pointer.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Sejerøe


Informationer og udgaver

Bog

2009