Gå til indholdOpland : en antologi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

Ca. 100 sider

Udgivet

2018

genre/form

digteOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Antologi med digte, noveller og kortprosa om temaerne stemmer ved havet, stemmer i skoven og udkantsdanmark


Anmeldelser (2)


5. apr. 2018

Antologi med digte, noveller og kortprosa om temaerne stemmer ved havet, stemmer i skoven og udkantsdanmark. For læsere af dansk udkantslitteratur.

Antologien er blevet til på baggrund af det nyetablerede forlag Poetic Pamphlets ønske om at udgive en bog, der behandler temaerne udkantsdanmark, stemmer fra havet og stemmer i skoven. Forlaget ønsker med udgivelsen "at give udkanten og provinsen en smuk, ærlig og anderledes stemme". Teksterne består af digte, noveller og kortprosa og før hver tekst præsenteres de enkelte forfattere. Majken Skærlund Risvigs prosatekst handler om en familie, der flytter på landet, så deres dreng kan vokse op med en sund forbindelse til jorden. Moren udvikler dog en sygelig optagethed af at udrydde områdets dræbersnegle, og teksten afsluttes med et lille tvist. I Tina Rasks digte er naturen omdrejningspunktet, som her i "Skovstjernen": "Lyse lokker/ rammer/ ind/ øjne/ så grønne/ som skovsøens/ spejl." Der er også bidrag fra etablerede forfattere som fx A. Silvestri og Carsten René Nielsen.

Alt i alt en vellykket første udgivelse fra det randrusianske forlag Poetic Pamphlets. Bogens fysiske udstyr er i orden med fine for- og bagsideillustrationer, og der sættes en rimelig litterær barre.

Livet i udkanten er også temaet i Karen Zubaris Digte fra en blondekant


Udvalgte digte


og Knud Sørensens produktion, fx i Udvalgte digteLivet i udkanten er også temaet i Karen Zubaris Digte fra en blondekant og Knud Sørensens produktion, fx i Livet i udkanten er også temaet i Karen Zubaris Digte fra en blondekant og Knud Sørensens produktion, fx i Udvalgte digte.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Den smalle bog [online]

Af

Jakob Brønnum

2019-11-17


Informationer og udgaver

Bog

2018