Gå til indholdOpfindelsen af naturen : den eventyrlige beretning om Alexander von Humboldt, videnskabens glemte helt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

610 sider: ill., tavler i farver

Udgivet

2019

genre/form

biografierOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Portræt af den tyske naturvidenskabsmand og opdagelsesrejsende Alexander von Humboldt (1769-1859). Om betydningen af Humboldts indsats i samtiden og om hvordan hans tanker ligger til grund for moderne vestlig naturforståelse


Anmeldelser (9)


21. aug. 2019

Et dybdeborende og underholdende portræt af den tyske opdagelsesrejsende og naturforsker Alexander von Humboldts liv og samtid. Til læsere af bøger om store videnskabsmænd og deres opdagelse af verden.

Alexander von Humboldt (1769-1859) var drevet af af løse livsprocessernes gordiske knude. Han kom langt omkring i verden, fra Rusland, over Sydamerikas jungler, til Nordamerika, rundt i Europa, og overalt observerede han naturen, indsamlede og analyserede prøver, og tog dem med hjem. Han introducerede et nyt holistisk natursyn, og han mente, at naturen er en global sammenhængende kraft. Udfra sine observationer udviklede han tanker om menneskeskabte klimaforandringer. En del af bogen handler om dem, han inspirerede: Goethe, Darwin, Simon Bolivar og John Muir. Noter, litteraturlister og billedfortegnelse. Andrea Wulf er historiker og forfatter.

Andrea Wulf har researchet grundigt på Alexander von Humboldts liv og udforskning af verden, og hun har næse for den gode historie. Bogen er både oplysende og underholdende. Den er en lækkerbisken for de, der vil dykke ned i hans liv og levned og samtidig indsnuse historiens vingesus. Den er også egnet til opgaver.

Der er ikke udgivet meget i nyere tid om Humboldt på dansk, dog omtales han i Store videnskabsmænd


Opmålingen af verden


. I romanen Opmålingen af verden portrætteres de samtidige naturvidenskabsmænd Carl Friedrich Gauss og globetrotteren HumboldtDer er ikke udgivet meget i nyere tid om Humboldt på dansk, dog omtales han i Store videnskabsmænd. I romanen portrætteres de samtidige naturvidenskabsmænd Carl Friedrich Gauss og globetrotteren HumboldtDer er ikke udgivet meget i nyere tid om Humboldt på dansk, dog omtales han i Store videnskabsmænd. I romanen Opmålingen af verden portrætteres de samtidige naturvidenskabsmænd Carl Friedrich Gauss og globetrotteren Humboldt.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Point of view international [online]

Af

Amalie Keren Maarbjerg

2019-10-25

Historie-online.dk [online]

Af

Ida Munk

2019-09-18

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 10. nov. 2019

Politiken

Af

Jes Stein Pedersen

d. 29. sep. 2019

Berlingske tidende

Af

Søren Schauser

d. 27. sep. 2019

Information

Af

Kristian Villesen

d. 21. sep. 2019

Weekendavisen

Af

Frederik Stjernfelt

d. 20. sep. 2019

Information

Af

Georg Metz

d. 4. okt. 2019


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2021

Punktskrift

2021

Bog

2019

Ebog

2019