Gå til indholdOperation Redwing


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

379 sider, tavler

Udgivet

2009

genre/form

erindringerOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Den amerikanske underofficer Marcus Luttrell (f. 1975), der som den eneste overlevede en specialstyrkeoperation mod Taliban i de afghanske bjerge i 2005 beretter om begivenhederne og den tapperhed og offervilje som soldaterne udviste


Anmeldelser (1)


12. sep. 2008

For McNab- og B.S. Christiansen-fans.

Luttrell (L) er uddannet som US-Navy SEAL elitesoldat og fortæller i bogen om sig selv, den hårde uddannelse og den fatale Mission Red Wing i Afghanistan, hvor han efter en fantastisk flugt undslap som eneste overlevende. L har ingen blokeringer ved at trykke på aftrækkeren og er afgjort sværdets frem for åndens mand. Han hører heller ikke til dem, der kommer meget ud over egen person. De første 70 og sidste mange siders træden vande om flag, fædreland, kammeraters og families fortræffelighed vil forekomme de fleste vel meget amerikansk. Heller ikke de hadske udfald mod venstreorienterede og humanister, der bl.a. forhindrer ham i at dræbe "potentielt farlige civile" gedehyrder tjener til nuancering af bogens holdninger. Men den midterste del om SEAL uddannelsen, missionen, den morderiske kamp og frem for alt flugten og opholdet hos de afghanske landsbyboere, som beskyttede ham mod Taliban er - uden at tilføje decideret nyt - fuldt på højde med genrens bedste traditioner med højt indhold af spændingskalorier.

Kan sammenlignes med Otte år i Delta Force og Dødens legeplads.

På godt og ondt i samlet vurdering på genrens gennemsnit. Men der er mange siders tomgang med overfladisk politisk lommefilosofi og amerikansk forherligelse af SEALs, familie, flag og fædreland. Mens bogens mellemliggende action om missionen og flugten til gengæld er lige på kornet mht. kernemålgruppens forventninger. God forside.

Lektørudtalelse

Af

Kresten Søe Christensen


Informationer og udgaver

Bog

2009