Bøger / skønlitteratur / roman

Operation nyttige idioter : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
330 sider
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, spænding
Originaludgave
2019

Beskrivelse


Selma Brink er tidligere top tv-reporter og har, efter hun stoppede, i det skjulte uddannet sig til indhenter for PET, hvor hun optrevler komplicerede sager. Hun får brug for al sin træning, da den kvindelige flygtningeaktivist Malin Østerlund findes myrdet i Flensborg.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 30. jan. 2019

Flygtningeaktivisten Malin Østerlund bliver myrdet i Flensborg. "Indhenteren", Selma Brink der arbejder i det skjulte for PET, sættes på sagen og hun begynder at optrevle den. Til læsere af spændingsromaner med elementer fra den politiske thriller.

Selma Brink er tidligere top tv-reporter og har, efter hun stoppede, i det skjulte uddannet sig til indhenter for PET, hvor hun under dække som journalist optrevler komplicerede sager. Hun får brug for al sin træning og erfaring, da den kvindelige flygtningeaktivist Malin Østerlund findes myrdet i Flensborg. For der er meget mere bag overfladen end hvad man umiddelbart skulle tro. Selma graver dybere og dybere og kommer på sporet af et komplot, en operation der kaldes "Operation nyttige idioter." Første bind i en planlagt serie om Selma Brink.

En underholdende spændingsroman. Henrik Brun, der er uddannet journalist, er på hjemmebane og man mærker den grundige research. Selma er en tilpas spændende hovedperson og fortællingen har internationalt snit. Et lille kritikpunkt er, at romanens slutning følelse en anelse forhastet. Men jeg glæder mig allerede til næste bind.

Henrik Brun har også skrevet spændingsserien om Ketil Brandt, hvor det første bind er Den danske lokkedueEnken fra Kiev, hvor der også er fokus på de journalistiske begreber. I forhold til det politiske aspekt kunne man læse Enken fra KievHenrik Brun har også skrevet spændingsserien om Ketil Brandt, hvor det første bind er Den danske lokkedue, hvor der også er fokus på de journalistiske begreber. I forhold til det politiske aspekt kunne man læse .


Jyllands-posten

d. 3. mar. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. mar. 2019


Politiken

d. 30. mar. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 30. mar. 2019