Gå til indholdOperation Høje Nord


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

332 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Efterforsker hos efterretningsvæsenet Hege Tønnesen undersøger både sin brors mystiske dødsfald, spioner i den norske top og dønninger fra en gammel sag om hemmelige arkiver. Det hele samler sig om de internationale topforhandlinger om retten til Nordpolens undergrund


Anmeldelser (3)


5. maj. 2011

Wekre har bud til læsere af både krimier, økonomiske og politiske thrillere. Med et maskulint plot og en kvindelig helt taler han også til begge køn.

Det er sidste del af den økonom-uddannede forfatters trilogi om Hege Tønnesen fra den norske efterretningstjeneste. Operation Snehvide udkom 2009 og Operation Isbjørn 010. Heges bror dør pludselig og sammen med hans datter Cecilie finder hun ud af, at han har været radioaktivt forgiftet, men sagen mørklægges. Professionelt er hun på sporet af en muldvarp i den norske inderkreds omkring forhandlingerne om retten til Nordpolens undergrund og sideløbende dukker den gamle sag om Jens Evensens arkiv om forhandlingerne om Nordsøolien op. Det er en højdramatisk thriller i et godt sprog om topaktuelle politiske emner i et globalt spil mellem Rusland, Canada, USA, Danmark og Norge med bl.a. BRICS-landene på sidelinjen. Wekre formidler også indviklet stof godt og enkelt, og man kan kun glæde sig til at se, hvad der kommer ud af, at Zentropa har købt filmrettighederne til trilogien.

Wekre er blevet sammenlignet med Jan Guillou, men jeg synes han skriver lige så godt, men med en langt mere plausibel heltinde.

En fremragende afslutning på en flot nordisk krimi/thriller-trilogi med appel til et bredt publikum.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 24. maj. 2011

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 12. aug. 2011


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (cd)

2013

Bog

2012

Bog

2011

Ebog

2011