Gå til indholdOpbrud : fem fortællinger fra hver sin tid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

199 sider

Udgivet

2021

genre/form

novellerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Fem fortællinger, der beskriver en tidsrejse, der begynder i Amerika 1888 og slutter i vore dages Danmark. For læsere af realistiske historiske fortællinger, som afspejler mange menneskers virkelighed i det 19. og 20. århundrede


Anmeldelser (2)


22. jan. 2021

Fem fortællinger, der beskriver en tidsrejse, der begynder i Amerika 1888 og slutter i vore dages Danmark. For læsere af realistiske historiske fortællinger, som afspejler mange menneskers virkelighed i det 19. og 20. århundrede.

Forfatteren har bl.a. hentet inspiration til novellerne gennem sit arbejde med dokumentarfilm. Bogen kommer ganske vidt omkring. Det overordnede tema er opbrud, som også er bogens titel, gennem flere tider og på forskellige plan. Fx i "Heinz og Henrik", som er en fortælling fra grænselandet mellem Nordtyskland og Sønderjylland, som berører 1. og 2. verdenskrig og to familiers skæbne. En af fortællingerne "Arthur Johansen" skildrer også en opbrudstid efter krigen, hvor de handelsrejsende begyndte at køre landet rundt med deres produkter. Forfatteren Ebbe Larsen har skrevet flere bøger, bl.a. Den vestindiske arv


foruden at have lavet utallige historiske dokumentarfilmForfatteren har bl.a. hentet inspiration til novellerne gennem sit arbejde med dokumentarfilm. Bogen kommer ganske vidt omkring. Det overordnede tema er opbrud, som også er bogens titel, gennem flere tider og på forskellige plan. Fx i "Heinz og Henrik", som er en fortælling fra grænselandet mellem Nordtyskland og Sønderjylland, som berører 1. og 2. verdenskrig og to familiers skæbne. En af fortællingerne "Arthur Johansen" skildrer også en opbrudstid efter krigen, hvor de handelsrejsende begyndte at køre landet rundt med deres produkter. Forfatteren Ebbe Larsen har skrevet flere bøger, bl.a. Den vestindiske arv foruden at have lavet utallige historiske dokumentarfilm.

Fem veldrejede fortællinger, som kommer fint omkring enkelte punkter i Danmarkshistorien indenfor sidste 150 år.

Nærværende værk har visse elementer tilfælles med Historier for voksne


Forestilling om det tyvende århundrede


Den nye folkets tid


, Forestilling om det tyvende århundrede samt Den nye folkets tidNærværende værk har visse elementer tilfælles med Historier for voksne, samt Den nye folkets tidNærværende værk har visse elementer tilfælles med Historier for voksne, Forestilling om det tyvende århundrede samt Nærværende værk har visse elementer tilfælles med Historier for voksne, Forestilling om det tyvende århundrede samt Den nye folkets tid.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 1. feb. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021