Bøger / faglitteratur / erindringer

Op med hovedet : en uhelbredelig optimists eventyr


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
288 sider
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
erindringer, sygehistorier

Beskrivelse


Michael J. Fox (f. 1961), der måtte opgive sin skuespillerkarriere pga. Parkinsons sygdom beretter gennem temaerne arbejde, politik, tro og familie om en hverdag præget af Parkinson. Bogen er en rejse udi selvopdagelse og genopfindelse og en betragtning over de ting, der har trøstet og skærmet ham mod sygdommen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2010

af

af

Rikke Bruun

d. 25. mar. 2010

Har man fået diagnosen Parkinsons syge eller er man pårørende vil denne bog være af interesse. Fans af Michael J. Fox vil få historien om hans nuværende liv, men der er ikke mange detaljer fra hans liv som skuespiller.

Bogens forfatter er den tidligere verdensberømte skuespiller Michael J. Fox, som i 2000 trak sig tilbage fra skuespillerfaget grundet et fremskredent stadie af Parkinson. I denne bog fortæller han om livet efter offentliggørelsen - et liv som han har dedikeret til at finde en kur mod sygdommen. Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research skaber opmærksomhed omkring sygdommen i det politiske liv og i samfundet som helhed, og derigennem skaffer de donationer, som bruges til at støtte forskning i Parkinson og stamcelleforskning. Gennem bogens 4 afsnit; Arbejde, Politik, Tro og Familie får vi indsigt i et liv med Parkinson, og hvordan man kan lære at acceptere et liv med sygdommen.

Michael J. Fox udgav i 2003 sin første biografi En heldig mand, som handler om hans liv med Parkinson fra han får diagnosen og frem til offentliggørelsen. Nærværende biografi omhandler de efterfølgende 10 år.

Med alvor, humor og ærlighed i skøn forening viser Michael J. Fox os sin hverdag præget af Parkinson - en hverdag hvor han finder mening i sin sygdom ved at kæmpe for en kur mod sygdommen. Han fortæller med en optimisme og entusiasme, der gør bogen medrivende.