Bøger / skønlitteratur / gys

Ondskabens øjne


Beskrivelse


Psykologisk thriller om samspillet mellem en kvindelig FBI-elev og en bestialsk massemorder, som hun interviewer for at udnytte hans viden om abnorme menneskelige reaktioner i jagten på en anden morder.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 19. dec. 2018

En psykotisk massemorder, der dræber og flår sine kvindelige ofre, er på spil i Midtvesten. Politiet er på bar bund, og FBI-eleven Clarice Starling får ordre til at interviewe Hannibal Lecter, psykiater indsat på livstid for at dræbe og spise udvalgte dele af sine ofre, deraf tilnavnet Hannibal the cannibal, for at se om denne højt begavede mand kan give nogle fingerpeg om hvilken retning politiet skal gå. Sådan er oplægget til denne intense, velskrevne og fængslende roman, der skildrer Clarices jagt på massemorderen og hendes sammenspil med Hannibal, en yderst charmerende, men også ekstremt farlig person, der med halve antydninger, falske spor, og intens udnyttelse af Clarices barndomstraumer, fører hende på sporet, og i en intens finale afslører hun morderen og forhindrer hans drab på en bortført kvinde. Medrivende, uhyre spændende og konstant underholdende roman, med et konstant fængslende portræt af Hannibal, en uhyre sammensat personlighed, der udnyttes af systemet, men såsandelig også formår at udnytte systemet, til en flugt fra fængslet, afsted til Sydamerika.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 18. dec. 2018

En psykotisk massemorder, der dræber og flår sine kvindelige ofre, er på spil i Midtvesten. Politiet er på bar bund, og FBI-eleven Clarice Starling får ordre til at interviewe Hannibal Lecter,psykiater indsat på livstid for at dræbe og spise udvalgte dele af sine ofre, deraf tilnavnet Hannibal the cannibal, for at se om denne højt begavede mand kan give nogle fingerpeg om hvilkenretning politiet skal gå. Sådan er oplægget til denne intense, velskrevne og fængslende roman, der skildrer Clarices jagt på massemorderen og hendes sammenspil med Hannibal, en yderst charmerende,men også ekstremt farlig person, der med halve antydninger, falske spor, og intens udnyttelse af Clarices bamdomstraumer, fører hende på sporet, og i en intens finale afslører hun morderen ogforhindrer hans drab på en bortført kvinde. Medrivende, uhyre spændende og konstant underholdende roman, med et konstant fængslende portræt af Hannibal, en uhyre sammensat personlighed, derudnyttes af systemet, men såsandelig også formår at udnytte systemet, til en flugt fra fængslet, afsted til Sydamerika.


Berlingske tidende

d. 10. sep. 1991

af

af

Henrik List

d. 10. sep. 1991


Pinkerton

Nr. 39 (1991)

af

af

A. Koch-Nielsen

Nr. 39 (1991)


Information

d. 28. sep. 1991

af

af

Klaus Lynggaard

d. 28. sep. 1991


Jyllands-posten

d. 28. jan. 1992

af

af

Ib Monty

d. 28. jan. 1992


Politiken

d. 10. sep. 1991

af

af

Harald Mogensen

d. 10. sep. 1991