Gå til indholdOndskabens hotel : 1977


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

544 sider

Udgivet

2017

genre/form

roman,

gys,

romanerOriginaludgave

1999


Beskrivelse


Drengens evne til at se gennem tid og rum bliver en forbandelse, da han magtesløs forudser, at overnaturlige kræfter vil forsøge at ødelægge familien gennem faderen


Anmeldelser (4)


1. jan. 1970

Historien er kendt fra flere medier. Dels er den tidligere udgivet som bog i flere udgaver med titlerne Ondskabens hotel og Drengen der skinnede, og dels er den filmatiseret bl.a. i en udgave med Jack Nicholson i en dæmonisk rolle. Der er tale om en nyklassiker indenfor gysergenren - en bog der er blevet kaldt den bedste fra gysets mester: Stephen King. Bogen burde være fast bestanddel af ethvert biblioteks bogbestand. Et kort resume af handlingen, hvor der ikke afsløres for meget af plot og slutning er på sin plads, men læs den selv. Jack Torrance får arbejde som vinteropsynsmand på det isolerede Hotel Overlook og flytter dertil sammen med sin kone Wendy og sønnen Danny på 5 år. Sønnen har telepatiske evner og opdager hurtigt ondskaben i hotellet, der langsomt tager magten fra faderen, og resultatet bliver en magtkamp mellem Danny og hotellet med alle midler. Teksten er identisk med teksten i seneste udgave fra Borgen, men bogen er trykt med lidt større sats, og det gør den nemmere at læse bl.a. i skummelt lys, hvis man tør.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

18. dec. 2018

Der er nerve i Stephen Kings gyser-romaner, men ind imellem kan han være frygteligt irriterende med sin omstændelighed og sine mange gentagelser. Den aktuelle anledning til dette lille suk,der kunne gælde for størstedelen af forfatterskabet, er genudgivelsen af en af hans tidlige mega-succeser. Drengen der skinnede (fra 1980) er i paperbackudgaven blevet til Ondskabens hotel, sammedanske titel som også filmudgaven fik. Jack Torrance skal være vinteropsynsmand på et ensomt beliggende hotel i Colorados bjerge. Med sig har han sin kone og sin 5-årige clairvoyante søn Danny, derforudaner den katastrofale indflydelse hotellets uhyggelige atmosfære vil få på faderen, der i forvejen har sine indre dæmoner at kæmpe med. Uafvendeligheden i Jacks forvandling fra mand tilmonster og spændingsopbygningen i de passager hvor de kommende virkelige rædsler endnu blot antydes, tåler sammenligning med det bedste King har skrevet, men selv når han benytter mere håndfasterekvisitter fra sittilsyneladende uendelige rædselskabinet, fornemmer man bag effekterne en ægte hudløshed og intensitet. Kings gys rammer dybt, hans popularitet er forståelig og - trods detindledningsvise forbehold - fortjent.

Lektørudtalelse

Af

Jesper Nim Hansen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen (f. 1952)

2017-12-04

Weekendavisen

Af

Bo Green Jensen

1991-03-27


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2015

Bog

2006

Bog

1999

Bog

1999

Ebog

2015

Ebog

2012

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Punktskrift

2012

Lydbog (cd)

2007