Bøger / skønlitteratur / roman

Ondskabens hotel


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Drengens evne til at se gennem tid og rum bliver en forbandelse, da han magtesløs forudser, at overnaturlige kræfter vil forsøge at ødelægge familien gennem faderen.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Per Drustrup Larsen

2006

Historien er kendt fra flere medier. Dels er den tidligere udgivet som bog i flere udgaver med titlerne Ondskabens hotel og Drengen der skinnede, og dels er den filmatiseret bl.a. i en udgave med Jack Nicholson i en dæmonisk rolle. Der er tale om en nyklassiker indenfor gysergenren - en bog der er blevet kaldt den bedste fra gysets mester: Stephen King. Bogen burde være fast bestanddel af ethvert biblioteks bogbestand. Et kort resume af handlingen, hvor der ikke afsløres for meget af plot og slutning er på sin plads, men læs den selv. Jack Torrance får arbejde som vinteropsynsmand på det isolerede Hotel Overlook og flytter dertil sammen med sin kone Wendy og sønnen Danny på 5 år. Sønnen har telepatiske evner og opdager hurtigt ondskaben i hotellet, der langsomt tager magten fra faderen, og resultatet bliver en magtkamp mellem Danny og hotellet med alle midler. Teksten er identisk med teksten i seneste udgave fra Borgen, men bogen er trykt med lidt større sats, og det gør den nemmere at læse bl.a. i skummelt lys, hvis man tør.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jesper Nim Hansen

d. 18. dec. 2018

Der er nerve i Stephen Kings gyser-romaner, men ind imellem kan han være frygteligt irriterende med sin omstændelighed og sine mange gentagelser. Den aktuelle anledning til dette lille suk,der kunne gælde for størstedelen af forfatterskabet, er genudgivelsen af en af hans tidlige mega-succeser. Drengen der skinnede (fra 1980) er i paperbackudgaven blevet til Ondskabens hotel, sammedanske titel som også filmudgaven fik. Jack Torrance skal være vinteropsynsmand på et ensomt beliggende hotel i Colorados bjerge. Med sig har han sin kone og sin 5-årige clairvoyante søn Danny, derforudaner den katastrofale indflydelse hotellets uhyggelige atmosfære vil få på faderen, der i forvejen har sine indre dæmoner at kæmpe med. Uafvendeligheden i Jacks forvandling fra mand tilmonster og spændingsopbygningen i de passager hvor de kommende virkelige rædsler endnu blot antydes, tåler sammenligning med det bedste King har skrevet, men selv når han benytter mere håndfasterekvisitter fra sittilsyneladende uendelige rædselskabinet, fornemmer man bag effekterne en ægte hudløshed og intensitet. Kings gys rammer dybt, hans popularitet er forståelig og - trods detindledningsvise forbehold - fortjent.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2002

af

af

Jette S. F. Holst

d. 1. okt. 2002

Stephen King er blevet kaldt gysets mester, og han er også en af de mest sælgende forfattere op gennem 80'erne og 90'erne. "Ondskabens hotel" er skrevet i 1977 og er blevet fremhævet som en af hans al...


litteratursiden.dk

d. 4. dec. 2017

af

af

Arne Larsen

d. 4. dec. 2017

Metsterværket fra 1977 er, udover at være en særdeles spændende gyser, en gribende fortælling om hvor galt det kan gå, når en familie udsættes for stress og isolering. ’Ondskabens hotel’ er igen aktu...


Weekendavisen

d. 27. mar. 1991

af

af

Bo Green Jensen

d. 27. mar. 1991