Bøger / faglitteratur

Onani

Del 76 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, e-bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2020
Ophav

Beskrivelse


Om onaniens kulturhistorie, med alt hvad dertil hører af moralsk panik, kropslig ekstase, medicinsk magtmisbrug og meget forskellige medicinske verdensbilleder.

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2020

af

af

Heidi Mørch

d. 21. jan. 2020

Om moralsk panik, kropslig ekstase, medicinsk magtmisbrug og voldsomt forskellige medicinske verdensbilleder - her har vi onaniens kulturhistorie. Af almen interesse.

Morten Arnika Skydsgaard, Danmarks førende onaniforsker og museumsinspektør ved Science Museerne - Steno Museet, gennemgår onaniens historie i 6 kapitler med overskrifterne: "En særlig seksuel teknik", "Hemmelige synder", "Selvbesmittede ofre", "Slappe sædledere", "Homoseksualitet og kvindekamp" og "Den sidste hemmelighed". Med henvisninger til bl.a. H.C. Andersen og Sigmund Freud. Udgivelsen er en del af forlagsserien "Tænkepauser".

Finurlig, velskrevet og vedkommende bog om et emne næsten alle har berøring med.

Onaniens kulturhistorie er ikke tidligere beskrevet i et selvstændigt værk på dansk, hvorimod der på engelsk findes storværket Solitary sexSex og sundhedFanden tage i morgen (501 sider). Afsnit findes bl.a. i Sex og sundhed om den borgerlige onani-diskurs i slutningen af 1700-tallet og i Fanden tage i morgen. En mere håndfast tilgang til emnet onani findes i stort set alle seksualvejledningsbøgerOnaniens kulturhistorie er ikke tidligere beskrevet i et selvstændigt værk på dansk, hvorimod der på engelsk findes storværket Solitary sex (501 sider). Afsnit findes bl.a. i om den borgerlige onani-diskurs i slutningen af 1700-tallet og i Fanden tage i morgen. En mere håndfast tilgang til emnet onani findes i stort set alle seksualvejledningsbøgerOnaniens kulturhistorie er ikke tidligere beskrevet i et selvstændigt værk på dansk, hvorimod der på engelsk findes storværket Solitary sex (501 sider). Afsnit findes bl.a. i Sex og sundhed om den borgerlige onani-diskurs i slutningen af 1700-tallet og i . En mere håndfast tilgang til emnet onani findes i stort set alle seksualvejledningsbøger.