Gå til indholdOmstrejferen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

396 sider

Udgivet

2018

genre/form

romanOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Hrafn strejfer omkring i Reykjavik på jagt efter det næste fix. Han omgiver sig med andre misbrugere men også med tætte venner. Og så drømmer han mest af alt om at få et barn


Anmeldelser (5)


25. jan. 2018

Den unge stofmisbruger Hrafn strejfer omkring i Reykjavik i år 2013 og drømmer mest af alt om at få et barn. For litterært interesserede og læsere af poetiske romaner.

Hrafn bor hos venner og bekendte i Reykjavik, og er afhængig af narkotiske stoffer. Disse indtager han for det meste hos sin bedste veninde Laufey, som går meget op i renlighed og Hrafns velbefindende. I lejligheden kommer og går mange andre unge misbrugere, og Hrafn betragter personerne distanceret, da han har et talehandicap, som gør ham utilgængelig og indadvendt. I lejligheden møder han b.la. Johanna, som strikker babystrømper dagen lang og drømmer om en pilotuddannelse i USA, og parret Evelyn og Gylfi, som er meget hengivne overfor hinanden selv i rusen. Teksten bliver steder brudt af digte og andre steder af tegn, som i sætningen " Regnen falder /////// skråt ned på gaden". Forfatteren er lyriker, dramatiker og prosaforfatter og har, på dansk, tidligere udgivet Billie og Rafael


Hrafn bor hos venner og bekendte i Reykjavik, og er afhængig af narkotiske stoffer. Disse indtager han for det meste hos sin bedste veninde Laufey, som går meget op i renlighed og Hrafns velbefindende. I lejligheden kommer og går mange andre unge misbrugere, og Hrafn betragter personerne distanceret, da han har et talehandicap, som gør ham utilgængelig og indadvendt. I lejligheden møder han b.la. Johanna, som strikker babystrømper dagen lang og drømmer om en pilotuddannelse i USA, og parret Evelyn og Gylfi, som er meget hengivne overfor hinanden selv i rusen. Teksten bliver steder brudt af digte og andre steder af tegn, som i sætningen " Regnen falder /////// skråt ned på gaden". Forfatteren er lyriker, dramatiker og prosaforfatter og har, på dansk, tidligere udgivet Billie og Rafael.

Et år i et liv hos en ung mand i Reykjavik som, af uvisse årsager, er endt i et misbrug. Ikke en trist bog om misbrug og elendighed, men en hovedperson med et lyst syn på livet og en omsorg for andre mennesker trods sit misbrug. Bogen kræver en erfaren læser da det smukke sprog er meget lyrisk.

Sindets tremmer


af Einar Mar Guomundsson fortæller ligeledes om et narkotikamisbrug på IslandSindets tremmer af Einar Mar Guomundsson fortæller ligeledes om et narkotikamisbrug på Island.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Louise Grøngaard

Politiken

Af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 28. feb. 2018

Information

Af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 17. feb. 2018

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 16. feb. 2018

Litteratursiden.dk [online]

Af

Preben B. Christensen (f. 1948-10-05)

2018-03-27


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Punktskrift

2018