Gå til indholdBøger / faglitteratur

Omstilling til fremtiden : når teknologi bliver levende og liv bliver teknologi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

301 sider: ill.

Udgivet

2022

Ophav

Peter Hesseldahl(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Hvordan skabes sammenhængskraft, vækst og en bedre fremtid, når der skal tages hensyn til naturen, de teknologiske muligheder og menneskers indbyrdes forhold? Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for fremtidsforskning og fremtidsscenarier


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2022

af

af

Louise Urban Andersen

d. 18. feb. 2022

Hvordan skabes sammenhængskraft, vækst og en bedre fremtid, når der skal tages hensyn til naturen, de teknologiske muligheder og menneskers indbyrdes forhold? Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for fremtidsforskning og fremtidsscenarier.

Formålet med bogen er at stille skarpt på tre store omstillinger, som mennesket står overfor: Forholdet til naturen, menneskers indbyrdes forhold og forholdet til teknologien, og hvordan man med de optimale løsninger indenfor hvert forhold kan nå den bedste fremtid. Peter Hesseldahl forudser, at vi skal satse på at anvende teknologi til at optimere biologien samt understøtte og opnå forståelse for økosystemer. Forfatteren beskriver forbrugerudvikling, ansvarlighed og solidaritet som fundament for en bedre fremtid. Der er perspektiver på økonomisk logik, fællesskab fremfor individualisme og en tilbagevenden til naturen.

Yderst interessant og optimistisk bud på, hvordan naturen og bioteknologien skal have en fremtrædende rolle, og at alt kan bygges op ud fra tanken om cirkulære økosystemer. Forfatteren er redaktør på Mandag Morgen, og det er tydeligt, at det er et emne, han arbejder med at analysere kontinuerligt.

Bogen er en viderebygning af ideerne fra Hesseldahls egen Den globale organismeHåb


. Et andet, optimistisk fremtidssyn findes i Håb : et forsvar for fremtidenBogen er en viderebygning af ideerne fra Hesseldahls egen Den globale organisme. Et andet, optimistisk fremtidssyn findes i : et forsvar for fremtiden.


Jyllands-posten

d. 22. jan. 2022

af

af

Mikael Jalving

d. 22. jan. 2022


Jyllands-posten

d. 19. feb. 2022

af

af

Marianne Harbo Frederiksen

d. 19. feb. 2022


Børsen

d. 22. sep. 2022

af

af

Henrik Ørholst

d. 22. sep. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Peter Hesseldahl

Gad, 1. udgave

2022

Ebog

Peter Hesseldahl

Gad, 1. udgave

2022

Lydbog (net)

Peter Hesseldahl

Gad

2022

Lydbog (cd-mp3)

mp3

Gad,AV Forlaget Den Grimme Ælling