Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Omo Bitch


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

137 sider

Udgivet

2015

Ophav

Ne Voco (f. 1979)(forfatter)
Genre og formroman, samfundssatire, humor
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Satirisk roman om husmoren Omo, der drømmer om at blive berømt i X Factor


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2015

af

af

Thomas Olesen

d. 22. sep. 2015

Mød Omo bitchen, husmoren fra provinsen, der drømmer om at vinde X Factor. Omo er for læsere, der holder af spiddende, intelligent samfundssatire.

Omo har det hele. God uddannelse, godt job, barn og mand. Alligevel mangler der noget i hendes liv. Hun er træt af at være gennemsnitsdanskeren - hun vil opdages, for det fortjener hun! Omo drømmer om den dag, hvor hun kan stille op i X Factor og blive opdaget og anerkendt for sine stjernekvaliteter. Bogen tegner et portræt af et menneske, der svælger i følelser og higer efter berømmelse og som til sidst ikke kan kende forskel på fakta og fiktion. Der er tale om en romanhybrid, som bruger former og materialer fra mange andre genrer.

Sjov, intelligent og vellykket roman. Sproget er vildt og frenetisk med et hav af referencer til børne- og populærkulturen og klassisk litteratur. Man genkender det moderne menneskes tomme higen efter anerkendelse.

Romanen bygger bevidst videre på traditionen fra den satiriske litteratur, som kendes fra bl.a. Dostojevskijs Kældermennesket (Ved Ole Husted Jensen)Gittes monologer


En ræv bag øret


og Per Højholts Gittes monologer. Stilen minder desuden om Mikkel Wallentins En ræv bag øretRomanen bygger bevidst videre på traditionen fra den satiriske litteratur, som kendes fra bl.a. Dostojevskijs Kældermennesket (Ved Ole Husted Jensen) og Per Højholts . Stilen minder desuden om Mikkel Wallentins En ræv bag øretRomanen bygger bevidst videre på traditionen fra den satiriske litteratur, som kendes fra bl.a. Dostojevskijs Kældermennesket (Ved Ole Husted Jensen) og Per Højholts Gittes monologer. Stilen minder desuden om Mikkel Wallentins .Informationer og udgaver

2015

Bog

Ne Voco (f. 1979)

Jensen & Dalgaard