Gå til indholdOmkring på Kallerupbanen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

30 sider: ill. i farver ; 8×17 cm

Udgivet

2019

genre/form

digteOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Digte og tegninger om hundevæddeløb på Kallerupbanen i Hedehusene


Anmeldelser (1)


12. mar. 2019

Delikat digtsamling om hundevæddeløb på Kallerupbanen. For lyriske feinschmeckere.

Claus Høxbroe er kendt som beatforfatter og debuterede i 2006 med Hylet fra gaden


Morgenen arbejder på en ny sol


og har siden stået bag omkring 20 officielle udgivelser, senest Morgenen arbejder på en ny sol. Nu følger han op med en lille samling med 13 digte om et besøg på Kallerupbanen i Hedehusene. Fra hundevæddeløbsbanen observerer han de lynhurtige greyhounds: "Hundene/ ud af startboksen/ Poterne flår gruset op/ lægger banen bag sig/ under tyve sekunder/ skyder knap/ 80 kilometer/ i timen/ gøende streger/ i luften". Med tegninger af Tomas CeniusClaus Høxbroe er kendt som beatforfatter og debuterede i 2006 med Hylet fra gaden og har siden stået bag omkring 20 officielle udgivelser, senest . Nu følger han op med en lille samling med 13 digte om et besøg på Kallerupbanen i Hedehusene. Fra hundevæddeløbsbanen observerer han de lynhurtige greyhounds: "Hundene/ ud af startboksen/ Poterne flår gruset op/ lægger banen bag sig/ under tyve sekunder/ skyder knap/ 80 kilometer/ i timen/ gøende streger/ i luften". Med tegninger af Tomas CeniusClaus Høxbroe er kendt som beatforfatter og debuterede i 2006 med Hylet fra gaden og har siden stået bag omkring 20 officielle udgivelser, senest Morgenen arbejder på en ny sol. Nu følger han op med en lille samling med 13 digte om et besøg på Kallerupbanen i Hedehusene. Fra hundevæddeløbsbanen observerer han de lynhurtige greyhounds: "Hundene/ ud af startboksen/ Poterne flår gruset op/ lægger banen bag sig/ under tyve sekunder/ skyder knap/ 80 kilometer/ i timen/ gøende streger/ i luften". Med tegninger af Tomas Cenius.

Observationerne fra hundevæddeløbsbanen understøttes på glimrende vis af Tomas Cenius' fine tegninger. En korfattet, smal udgivelse, som læses på få minutter, men som alligevel gør et vist indtryk. Samlingens bedste digt er åbningsdigtet, der hensætter læseren i en Hunter S. Thompsonsk stemning/forventning: "Bil ud af byen/ vind gennem soltaget/ Cenius bag rattet/ den dueblå Camry/ sparker fra sig/ Hedehusene og hundene/ nærmer sig".

Claus Høxbroe skriver ofte i traditionen fra de kendte beat-forfatterne, fx Kerouac og Ginsburg, ligesom han også henter inspiration fra Hunter S. Thompson, Dan Turèll og Peter Laugesen.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen


Informationer og udgaver

Bog

2019