Gå til indholdOm vinteren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

234 sider: ill.

Udgivet

2016

genre/form

essaysOriginaludgave

2016


Beskrivelse


En personlig encyklopædi om den nære virkelighed, skrevet af en far til hans ufødte barn


Anmeldelser (5)


4. feb. 2016

Vinterlyde, julemænd og vatpinde er alle aspekter af det liv, der venter forfatterens yngste datter, når hun tager hul på livet en dag i januar, og som hendes far her beskriver for hende. For læsere der holder af det helt nære og hverdagsagtige.

I dette andet bind i Karl Ove Knausgårds årstidsserie er han nået til vinteren, som fortsætter i samme stil som Om efteråret


, 2015. Bøgerne er et langt brev til hans yngste datter, som bliver født undervejs i denne bog. Bogen er udformet af 60 korte fortællinger; 20 for hver måned december, januar og februar, hvor han skriver om de nære ting som den første sne, næsen og vinterlyde foruden genstande som mønter, busser og vatpinde. Fortællingerne tager udgangspunkt i hans familie, oplevelser og minder, og han beskriver mange af livets facetter, som datteren vil komme til at møde i sit liv. Bogen er illustreret af Lars LerinI dette andet bind i Karl Ove Knausgårds årstidsserie er han nået til vinteren, som fortsætter i samme stil som Om efteråret, 2015. Bøgerne er et langt brev til hans yngste datter, som bliver født undervejs i denne bog. Bogen er udformet af 60 korte fortællinger; 20 for hver måned december, januar og februar, hvor han skriver om de nære ting som den første sne, næsen og vinterlyde foruden genstande som mønter, busser og vatpinde. Fortællingerne tager udgangspunkt i hans familie, oplevelser og minder, og han beskriver mange af livets facetter, som datteren vil komme til at møde i sit liv. Bogen er illustreret af Lars Lerin.

Bogen kommer tæt på en fars mange tanker om det liv, som hans datter nu skal møde, og man mærker tydeligt hans glæde, forundring og bekymring i de 60 fortællinger.

Også hverdagen og livets mange facetter rummes i bogen Møllehave - kort & godt


Om efteråret


, 2010 som er en samling citater fra Johannes Møllehave om alt mellem himmel og jord Om efteråretOgså hverdagen og livets mange facetter rummes i bogen Møllehave - kort & godt, 2010 som er en samling citater fra Johannes Møllehave om alt mellem himmel og jord Også hverdagen og livets mange facetter rummes i bogen Møllehave - kort & godt, 2010 som er en samling citater fra Johannes Møllehave om alt mellem himmel og jord Om efteråret.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun

Litteratursiden.dk [online]

Af

Birgit Sloth

2016-08-17

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 7. feb. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Michael Bach Henriksen

d. 30. jan. 2016

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 29. jan. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Ebog

2017

Ebog

2016

Punktskrift

2017

Bog

2016