Gå til indholdBøger / faglitteratur

Om racisme eller Analyse af Ung Flagsang, i hvilken det vises, at Socialdemokratiets ideologi fungerer inden for en nationalistisk ramme, og at partiets politik er racistisk

Del 2 af TumultiserienDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

50 sider

Udgivet

2016

Ophav

Emil Elg(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Debatbog med kunstner Emil Elgs analyse af den klassiske arbejdersang "Naar jeg ser et rødt flag smælde". Sangtekstens udsagn sammenlignes med Socialdemokratiets aktuelle udlændingepolitik og samarbejde med Dansk Folkeparti


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. dec. 2016

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. dec. 2016

Debatprovokerende bog med kunstneren Emil Elgs tale fra åbningen af Arbejdermuseets udstilling "En blank og vårfrisk dag". Talen betød, at Elgs bidrag blev fjernet fra udstillingen, og at han blev fyret fra en planlagt "huskunstnerordning". For politisk interesserede.

Udstillingen på Arbejdermuseet åbnede 3. september 2016. Museet bad 7 kunstnere, deriblandt Emil Elg, om bidrag med udgangspunkt i en fortolkning af arbejderbevægelsens røde fane. Emil Elgs bidrag er den filmede tale. I talen analyserer han den klassiske arbejdersang "Naar jeg ser et rødt flag smælde", hvis udsagn han sammenligner med Socialdemokratiets aktuelle udlændingepolitik. Elg inddrager også interviews fra aviser om den aktuelle udlændingedebat. En konklusion i talen lyder: "Mette Frederiksen og ledelsen i hendes parti er racister, og dette forhold vil løbet af de næste par år komme klarest til udtryk ved, at Socialdemokratiet i tiltagende grad vil arbejde sammen med Dansk Folkeparti". Bogens prolog er skrevet af Nazila Kivi, hvor hun bl.a. skriver: "Du er hvad du gør, ikke hvad du siger, du er." Epilogen er skrevet af Emil Elg.

Vigtigt indlæg i debatten, hvor jeg er enig med bogens redaktion: "Man kan være uenig eller enig i Emil Elgs analyse. Vi mener, at han har et vigtigt budskab, vi som samfund bliver nødt til at lytte til og diskuterer i steder for at censurere eller afvise som irrelevant.".

Om racisme i Danmark findes fx Er danskerne racister?.


Social kritik

Årg. 28, nr. 148 (2016)

af

af

Morten Thing

Årg. 28, nr. 148 (2016)Informationer og udgaver

2016

Bog

Emil Elg

Nemo, 1. udgave