Bøger / faglitteratur

Om nej


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2019
Ophav

Beskrivelse


Udvalg af psykologiprofessoren Svend Brinmanns (f. 1975) tanker om vigtigheden af at turde sige fra og hvordan man som et menneske med integritet og værdighed skal kunne sige nej.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2019

af

af

Merete Trap

d. 5. nov. 2019

"Tag nej-hatten på", er et udtryk som fik revanche med Sven Brinkmanns popularitet. Her kommer en lille udgivelse om "nej", i forlaget Gyldendals serie "Kolibri". Bogen henvender sig til interesserede i samfundsbølger og Brinkmanns faste læserskare.

Dette er en fysisk lille udgivelse om et stort emne. Bogen består af udvalgte uddrag fra Sven Brinkmanns udgivelser Gå glipStå fast og Stå fast og er på 61 sider. Bogen har korte kapitler med overskrifter som "Alle har ret til et fedt køkken" og "Hvad er ja-hatten, og hvorfor har vi fået den på?" Psykologiprofessor Sven Brinkmann er landskendt for sit opgør med tidens udviklingstrangDette er en fysisk lille udgivelse om et stort emne. Bogen består af udvalgte uddrag fra Sven Brinkmanns udgivelser Gå glip og og er på 61 sider. Bogen har korte kapitler med overskrifter som "Alle har ret til et fedt køkken" og "Hvad er ja-hatten, og hvorfor har vi fået den på?" Psykologiprofessor Sven Brinkmann er landskendt for sit opgør med tidens udviklingstrang.

Dette er en fin, lille udgivelse om det store emne "nej". Bogen formår at formidle sin pointe og at understrege sit budskab om at lære begrænsningens kunst, på meget lidt plads. Udgivelsen er velegnet til en meningsfuld lille stund, hvor læseren kan reflektere over et stort og vigtigt emne.

Kan sammenlignes med de små "Tænkepauser" udgivelser, som også er små udgivelser om store emner. Her kan fx nævnes Positiv psykologi. Kan også sammenlignes med andre udgivelser i "Kolibri"-serien, hvor emnet musik også behandles af Dan Turèll og emnet drømme behandles af Troels Kløvedal.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 8, nr. 2 (2020)

af

af

Jane Straschnaja

Årg. 8, nr. 2 (2020)