Bøger / skønlitteratur / digte


Beskrivelse


Udvalg af digteren Halfdan Rasmussens (1915-2002) digte om natten - om nattens mysterier, om mareridt og søvnløsheden og de magiske timer før solen står op.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 5. nov. 2019

Fin indbydende digtsamling af Halfdan Rasmussen hvor temaet er "Natten". Samlingen er i serien "Gyldendal kolibri", som udkommer i et lille handy format. For læsere af Halfdan Rasmussen, som poetisk digter i voksen-regi, samt læsere af klassisk dansk digtning efter 2. verdenskrig.

I den nye serie "Gyldendal kolibri", hvor bøgerne er under 70 sider og i et mindre format, kommer vi rundt om dansk fag- og skønlitteratur, i mange former. Således også legendariske Halfdan Rasmussen og hans digte med udspring i temaet om "natten". Her forstået som et udvalg af Halfdans voksen-digte der vedrører natten, herunder om mørkets mysterier, mareridt, vidundere eller det kan være digte om søvnløshed eller forældre- og børnenatten. Digtene er udvalgt fra samlingen Halfdans digte. Omslagsdesignet er 1950'er lignende og kreeret af Alette Bertelsen.

Meget fin lille handy tema-digtsamling om "Natten". Godt tematisk udvalg og med et flot 1950'er design som passer til Halfdan Rasmussen, som en stor efterkrigstids-digter.

Bogen digte er udvalgt fra Halfdans digte, Halfdan Rasmussens næsten komplette samling af digte. Serien "Gyldendal Kolibri" minder i format og forskellige emner om en anden tilsvarende serie "Tænkepauser", som har vundet stor opmærksomhed i bibliotekerne med en stram og fin formidling og med et gennemgående layout.