Gå til indholdBøger / faglitteratur / essays

Om kedsomhed : essays


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

241 sider

Udgivet

2022

Ophav

Sebastian Cordes(forfatter)
Genre og formessays
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Bogen analyserer kedsomhedens rolle i menneskets liv sat ind i særlige sammenhænge: "Kedsomhed i krig", "Filmens kedsomhed" og "Nutidens kedsomhed". For læsere med interesse for psykologiske og filosofiske fremstillinger af menneskets grundvilkår


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jun. 2022

af

af

Kent Skov Andreasen

d. 17. jun. 2022

Bogen analyserer kedsomhedens rolle i menneskets liv sat ind i særlige sammenhænge: "Kedsomhed i krig", "Filmens kedsomhed" og "Nutidens kedsomhed". For læsere med interesse for psykologiske og filosofiske fremstillinger af menneskets grundvilkår.

Sebastian Cordes er filminstruktør og forfatter. Han har beskæftiget sig med det moderne menneskes kedsomhed både i film og på skrift. Begrebet kedsomhed er historisk set af nyere dato og beskrives først fra 1700-tallet, hvor ordet "boredom" dukker op. I bogens tre essays borer SC ned i det umiddelbart banale fænomen. Det første analyserer "Krigens kedsomhed", hvor soldaterne ved fronten for 95% vedkommende oplevede ventetid og kun 5% handlede om reel kamp. De øvrige essays "Filmens kedsomhed" og "Nutidens kedsomhed" handler bl.a. om den nye skærmteknologi, der gør arbejdet mindre varieret og mere kedeligt, og hvor underholdningsindustrien fylder ud.

Bogen er ikke mediekritisk, men nøgtern og veksler fortrinligt mellem det konkrete og det filosofiske med referencer til tænkere og kunstnere i fortid og nutid: Walther Benjamin, Martin Heidegger, Albert Camus, Warhol m.fl. Særdeles interessant, tankevækkende og langt fra kedelig læsning. Fyldige noter.

Den norske Kedsomhedens filosofiKedsomhed


handler om samme emne og har også referencer til litteratur og drama. Det gælder også Doehlemann: Kedsomhed, der undersøger paradokset mellem travlhed og kedsomhedDen norske ens filosofi handler om samme emne og har også referencer til litteratur og drama. Det gælder også Doehlemann: , der undersøger paradokset mellem travlhed og kedsomhed.


Politiken

d. 30. maj. 2022

af

af

Kim Skotte

d. 30. maj. 2022


Information

d. 12. aug. 2022

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 12. aug. 2022Informationer og udgaver

2022

Bog

Sebastian Cordes

Kronstork

2023

Ebog

Sebastian Cordes

Kronstork