Gå til indholdOm foråret


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

159 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Roman. Som i et langt brev skriver en far til sin nyfødte datter om det liv og den familie, som hun er født ind i med udgangspunkt i en forårsdag


Anmeldelser (7)


8. aug. 2016

Forfatteren skriver denne roman til sin 3 måneder gamle datter for at fortælle hende om den familie, hun er født ind i. For læsere af stærke familieskildringer.

Knausgård har tidligere udgivet Om efteråret


Om vinteren


og Om vinteren, som begge var en samling små beskrivelser af elementer fra den verden, som hans ufødte datter skulle møde. I dette tredje bind skriver Knausgård stadig til sin datter, men nu i form af en selvbiografisk roman. Han fortæller med en meget høj detaljegrad om en forårsdag i familien med beskrivelser af aktiviteter, landskaber og ting helt ned til farven på opvaskebørsten. Forfatteren bruger flashbacks specielt til sidste sommer, hvor moderens depression og indlæggelse starter, mens datteren stadig vokser inden i hende, hvilket har stor betydning for datterens start i familien og på livet. Bogen er illustreret af Anna BjergerKnausgård har tidligere udgivet Om efteråret og , som begge var en samling små beskrivelser af elementer fra den verden, som hans ufødte datter skulle møde. I dette tredje bind skriver Knausgård stadig til sin datter, men nu i form af en selvbiografisk roman. Han fortæller med en meget høj detaljegrad om en forårsdag i familien med beskrivelser af aktiviteter, landskaber og ting helt ned til farven på opvaskebørsten. Forfatteren bruger flashbacks specielt til sidste sommer, hvor moderens depression og indlæggelse starter, mens datteren stadig vokser inden i hende, hvilket har stor betydning for datterens start i familien og på livet. Bogen er illustreret af Anna BjergerKnausgård har tidligere udgivet Om efteråret og Om vinteren, som begge var en samling små beskrivelser af elementer fra den verden, som hans ufødte datter skulle møde. I dette tredje bind skriver Knausgård stadig til sin datter, men nu i form af en selvbiografisk roman. Han fortæller med en meget høj detaljegrad om en forårsdag i familien med beskrivelser af aktiviteter, landskaber og ting helt ned til farven på opvaskebørsten. Forfatteren bruger flashbacks specielt til sidste sommer, hvor moderens depression og indlæggelse starter, mens datteren stadig vokser inden i hende, hvilket har stor betydning for datterens start i familien og på livet. Bogen er illustreret af Anna Bjerger.

En hudløs og gribende fortælling af en far til sit lille barn, som forstærkes af, at forfatteren henvender sig til datteren/læseren med "du", og at der i bogen ikke bruges navne men familierelationer, som "din ældste søster". Kan varmt anbefales.

I modsætning til de to tidligere bind i årtidsserien, er nærværende bog er en selvbiografisk roman på linje med forfatterens serie "Min Kamp", som udkom i 6 bind.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun

Litteratursiden.dk [online]

Af

Hanne Guldhammer Møller

2016-08-30

Ugeskrift for læger [online]

Af

Eivind Knutsen

2016-12-12

Politiken

Af

Jes Stein Pedersen

d. 19. aug. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Michael Bach Henriksen

d. 19. aug. 2016

Jyllands-posten

Af

Jon Helt Haarder

d. 18. aug. 2016

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 4. sep. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2019

Ebog

2018

Ebog

2016

Punktskrift

2018

Bog

2016