Gå til indholdOm efteråret


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

175 sider: ill. i farver

Udgivet

2015

genre/form

essaysOriginaludgave

2015


Beskrivelse


En personlig encyklopædi om den nære virkelighed, skrevet af en far til hans ufødte barn


Anmeldelser (5)


3. dec. 2015

I et hus i Sverige sidder en mand, der snart skal være far for fjerde gang. I form af et brev skriver han til sin kommende datter om livet og de ting, der venter, når hun om få måneder begynder på livet. For læsere, der holder af hverdagsbetragtninger.

I hvert af efterårets tre måneder; september, oktober og november skriver en far tyve encyklopædiske tekster til sin ufødte datter. Teksterne fortæller om genstande, kultur, kroppen, følelser og familien, som venter, når barnet om nogle måneder kommer til verden. Han fortæller om de simple ting som tyggegummi, telefoner og termokander og om de mere uhåndgribelige ting som dæmring, ensomhed og tilgivelse. Undervejs indflettes familien, deres liv og minder; alt sammen for at forberede det lille nye liv på det, som kommer. Bogen er første bind af fire, som alle er planlagt til at udkomme på dansk i løbet af 2015 og 2016. Bogen her er illustreret af Vanessa Baird, mens de efterfølgende bind vil være illustreret af andre kunstnere.

Karl Ove Knausgård har her skrevet en række tekster som vækker eftertænksomhed, og som tilsammen giver en oplevelse af at se livet i de små, virkelighedsnære og hverdagsagtige ting.

Henning Mankells selvbiografi En alvorlig historie om glæden ved livet


, 2015 har samme form med en række tekster om livet uden nogen egentlig kronologiHenning Mankells selvbiografi En alvorlig historie om glæden ved livet, 2015 har samme form med en række tekster om livet uden nogen egentlig kronologi.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun

Litteratursiden.dk [online]

Af

Barbara Rugholm Hessellund

2016-10-05

Kristeligt dagblad

Af

Michael Bach Henriksen

d. 19. dec. 2015

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 12. dec. 2015

Børsen

Af

Line Rasmussen

2015-12-11


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Ebog

2017

Ebog

2015

Punktskrift

2017

Bog

2015