Gå til indholdOm at skrive


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

181 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

1999


Anmeldelser (2)


4. feb. 2016

Antologi, der indeholder Hemingway-citater om at det at skrive. En klassiker, der elskes af alle med en skribent i maven og alle Hemingway-fans.

Lindhardt og Ringhof er i gang med en serie af genudgivelser af Hemingways værker. Her er det samlingen af hans citater om det at skrive. Trods det, at han forbandt det med uheld at tale om kunsten at skrive, så berørte han det ofte i breve til venner og kolleger, i romanerne og novellerne og i adskillige interviews. Denne mosaik af citater er samlet ud fra et righoldigt materiale af Larry Phillips i 1984, og den blev oversat til dansk i 1985. Citaterne er samlet i kapitler med overskrifter som " Den skrivendes sorger og glæder" , " Arbejdsvaner" og " Om at vide, hvad man skal udelade". Hvert citat har præcis kildeangivelse.

Bogen er en klassiker. Det er ikke en traditionel anvisning og hjælp til at komme i gang med at skrive, men en bog til inspiration for vordende forfattere og journalister med H.'s filosofiske og til tider sarkastiske refleksioner om skrivekunstens tiltrækningskraft, dens nødvendighed, men også det hårde og ensomme arbejde.

Det er 3. udgave af bogen, som er oversat af Bo Green Jensen. Det er et uændret opryk af de tidligere udgaver, blot er den grafiske opsætning ændret og moderniseret.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Berlingske tidende

Af

Jan Hedegaard

d. 18. jan. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015

Lydbog (net)

2004

Lydbog (bånd)

1999

Punktskrift

1999