Gå til indholdOm at sige ja : erindringsglimt 1947-1977


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

485 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Fotograf Jakob Holdt (f. 1947), der i 1977 udgav bogen "Amerikanske billeder", fortæller her bl.a. om sin opvækst på en vestjysk præstegård, sin turbulente ungdom, oprøret mod sin far, de fem års blaffertur i USA, kampen mod racisme og sit arbejde som fotograf og social kritiker


Anmeldelser (4)


2. okt. 2019

Kom bag facaden på den verdenskendte forfatter og foredragsholder i denne velskrevne og ærlige selvbiografi. For læsere interesserede i personen Jakob Holdt, "Amerikanske Billeder" eller 68-generationen.

Jakob Holdt blev et verdensnavn, da han i 1977 udgav bogen Amerikanske billeder


. Bogen blev til efter en rundrejse i USA fra 1971-75 og indeholder en række kontroversielle fotografier af særligt den amerikanske underklasse. Holdt blev sidenhen kendt for sine foredrag og indædte kamp mod racisme, og i sin selvbiografi redegør han bl.a. for, hvordan hans nysgerrighed og åbenhed overfor andre mennesker blev skabt. Holdt fortæller om en turbulent barndom præget af en psykisk ustabil mor og en fraværende præstefar. Hertil kommer en udiagnosticeret ADHD, der gør det svært for ham i skolen, men heldigvis møder han et par "frelsende engle" som skaber grobunden for hans evne til at leve sig ind i fremmede miljøer. En evne som bliver en af hans største styrker på hans amerikanske odyssé. Med mange illustrationer, flere ikke vist førJakob Holdt blev et verdensnavn, da han i 1977 udgav bogen Amerikanske billeder. Bogen blev til efter en rundrejse i USA fra 1971-75 og indeholder en række kontroversielle fotografier af særligt den amerikanske underklasse. Holdt blev sidenhen kendt for sine foredrag og indædte kamp mod racisme, og i sin selvbiografi redegør han bl.a. for, hvordan hans nysgerrighed og åbenhed overfor andre mennesker blev skabt. Holdt fortæller om en turbulent barndom præget af en psykisk ustabil mor og en fraværende præstefar. Hertil kommer en udiagnosticeret ADHD, der gør det svært for ham i skolen, men heldigvis møder han et par "frelsende engle" som skaber grobunden for hans evne til at leve sig ind i fremmede miljøer. En evne som bliver en af hans største styrker på hans amerikanske odyssé. Med mange illustrationer, flere ikke vist før.

Første del af Holdts erindringer byder på ærlige refleksioner og et velskrevet portræt af 68-generationen. Bogen er omfattende, men let at læse, båret af Holdts passion og lidt uhøjtidelige stil. Selvransagelse på et underholdende og givende plan.

Turen til USA fylder en del og fungerer godt som bilag til "Amerikanske billeder". I Tro, håb & [kærlighed] fortæller Holdt om sit arbejde som fotograf og social kritikerTro, håb & kærlighed


Turen til USA fylder en del og fungerer godt som bilag til "Amerikanske billeder". I Tro, håb & [kærlighed] fortæller Holdt om sit arbejde som fotograf og social kritiker.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 2. nov. 2019

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 11. okt. 2019

Information

Af

Lasse Jensen (f. 1946-12-23)

d. 11. okt. 2019


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2019

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019