Gå til indholdOluf Høst : jeg blev væk i mig selv - en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

278 sider: ill. (nogle i farver) ; 28 cm

Udgivet

2012

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Om Oluf Høst (1884-1966) med udgangspunkt i Høsts egne logbøger (dagbøger) med vægt på Høsts kunstneriske udvikling, illustreret af gengivelser af værker fra perioderne i hans liv, hvor interessen var farver og komposition fremfor motiv


Anmeldelser (6)


6. nov. 2012

For alle kunstinteresserede og Bornholmsfarere, for hvem et besøg på Oluf Høst Museet i udkanten af Bornholms mest eksotiske by, Gudhjem, er et must.

Oluf Høst 1884-1966 er en af Danmarks mest kendte og skattede malere. Bogen her er skrevet af direktør for Oluf Høst Museet, Henrik Sandberg. Bogen bygger i stort omfang på Oluf Høsts egne logbøger (dagbøger). Vægten ligger dog i langt højere grad på den kunstneriske udvikling end på privatpersonen Oluf Høst. Omend vi får indblik i nogle af hans livs store kriser som den ægteskabelige krise i 20'erne og tabet af sønnen, Ole, der ellers viste kunstneriske talenter, men blev grebet af nazismen og faldt ved Østfronten. Oluf blev født på Bornholm, men tilbragte en række ungdomsår i København med at uddanne sig som maler og manifestere sig i det danske kunstnermiljø, før han vendte tilbage til fødeøen, hvor han malede resten af sit liv. Løbende gengives i farver værker fra perioderne i hans liv. Fra tidligt i karrieren var han mere optaget af flader og komposition end motivet. Det blev tydeligere, jo ældre han blev.

Søgning på biografier om Oluf Høst giver mange resultater. Adskillige af dem har et særligt tema. Høst : maleren og mennesket Oluf Høst, 2001 er nok den, der kommer nærmest, men den vægter mere det private, og dens billedgengivelser er ikke så flotte som her.

En helt igennem smuk og bredt anvendelig Oluf Høst-biografi til supplering af det i forvejen eksisterende materiale om den store bornholmer.

Lektørudtalelse

Af

Alma Lind Jensen

Jyllands-posten

Af

Tom Jørgensen

d. 4. dec. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Carsten Bach-Nielsen

d. 4. dec. 2012

Berlingske tidende

Af

Torben Weirup

d. 5. dec. 2012

North-debat

Af

Carl Nørrested

Nr. 126 (2013) = North-art magazine nr. 145 (2013)

North-debat

Af

Troels Laursen

Nr. 122 (2013) = North-art magazine nr. 141 (2013)


Informationer og udgaver

Bog

2012