Bøger / skønlitteratur / roman

Olgas bog


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Olgas passion er fotografiet; at fange livet og døden, men hun er fanget i en tid, hvor kvinder må kæmpe mod samfundets forventninger, og Olga har også sine egne dæmoner at kæmpe med.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2019

af

af

Rikke Bruun

d. 11. jan. 2019

I sin forklædelomme bærer Olga en lillebitte bylt til minde om barnet, som hun mistede. Alt imens fotograferer hun mennesker; levende og døde, og forsøger at holde sammen på livet. For læsere som gerne vil udfordres.

Olgas liv er et liv levet. Hun følger ikke sin familie eller samfundets forventninger til, hvordan man som kvinde skal leve sit liv, selvom hun forsøger livet med ægteskab og familie. Hun møder Andreas, som introducerer hende for fotografiet, hvilket bliver hendes store passion, og hun fotograferer såvel livet som døden. Igennem Andreas møder hun Johannes; præst og enkemand, som hun bliver gift med, og som hun forsøger at skabe en familie med, men selvom hun bliver gravid, føder hun ingen levende børn. Inspirationen til kvinden Olga har forfatteren fundet i kunstneren Olga Larsen (1897-1972) som blev kaldt Fandens Billedmager.

Beskrivelsen af Olgas liv er ikke nogen lineær beretning, og man sidder tilbage med en oplevelse af, at have været vidne til en kvindes samling af minder; fragmentariske, kaotiske og uden tid. Det er en bog som kræver noget af sin læser; mest af alt tilstedeværelse.

Stilen minder om Helle Helles bøger, hvor man som læser også ofte selv fylder noget af historien ud.


litteratursiden.dk

d. 30. aug. 2019

af

af

Britta Riis Langdahl

d. 30. aug. 2019

Den sanselige og fragmentariske roman skildrer Olga med et kunstnerisk sind og en tiltagende sindssyge i forrige århundredes Aarhus. Romanen er lige så kompleks som Olgas tanker. Marie-Louise Hansens ...


Weekendavisen

d. 22. feb. 2019

af

af

Birte Weiss

d. 22. feb. 2019


Standart

Årg. 34 nr. 1 (2020)

af

af

Anne Cecilie Holk Pedersen

Årg. 34 nr. 1 (2020)