Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Okker gokker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

344 sider

Udgivet

2017

Ophav

Matthew Arlidge(forfatter)

Stig W. Jørgensen(oversætter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner, gys, psykologisk thriller

Beskrivelse


Krimi. Helen Grace står i spidsen for et hold af politibetjente som får færten af en seriemorder og selvom hun har brugt det meste af sin flotte karriere på at forberede sig på netop dette øjeblik så er intet hvad det ser ud til


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jun. 2017

af

af

Frederik Nielsen

d. 29. jun. 2017

Første bind i en engelsk krimiserie om Helen Grace, vicekriminalkommissær i Hampshires politi. For læsere af psykologiske thrillere og de mere dystre og mørke storbykrimier om politiets opklaringsarbejde.

Helen Grace har arbejdet sig op i en mandsdomineret verden og står nu overfor sin største sag. På hendes nye hold kæmper alle med hver deres dæmoner, og arbejdet i de fattige og kriminelle dele af byen gør det ikke nemmere. De kommer på sporet af en seriemorder som nøje planlægger sine kidnapninger, selvom ofrene umiddelbart er helt tilfældige mennesker uden sammenhæng. Ofrene bliver spærret inde og får valget mellem at sulte eller tørste ihjel eller bruge pistolen på den anden i rummet. Helen har forberedt sig på sådan en sag hele karrieren, men intet giver mening og samtidig viser det sig at en fra holdet lækker oplysninger.

Kapitlerne er korte og især i starten er der mange fortællerstemmer fra både ofre, pårørende og politiet, hvilket bliver overfladisk, men samtidig øger tempo og spænding. Man følger mange forskellige personer, historien er underholdende og det centrale persongalleri er spændende at følge. Sproget er flydende og bogen byder på psykologisk gys og mange overraskelser i forbindelse med opklaringen. Der er indtil videre udgivet 7 bøger på engelsk i serien, og de kan læses selvstændigt.

Bogens plot minder om filmen SawBlodbrødre


Øjensamleren


Krucifiks morderen


og kan ellers sammenlignes med fx Blodbrødre, Øjensamleren og Krucifiks morderenBogens plot minder om filmen Saw og kan ellers sammenlignes med fx , Øjensamleren og Krucifiks morderenBogens plot minder om filmen Saw og kan ellers sammenlignes med fx Blodbrødre, og Krucifiks morderenBogens plot minder om filmen Saw og kan ellers sammenlignes med fx Blodbrødre, Øjensamleren og .


Litteratursiden.dk [online]

d. 21. aug. 2017

af

af

Pia Bechmann

d. 21. aug. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Matthew Arlidge

Jentas, 1. udgave

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Jentas,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2017

Lydbog (cd)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Jentas,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2017

E-bog

Matthew Arlidge

Jentas

2017

Lydbog (online)

indlæser: Camilla Qvistgaard Dyssel

Jentas