Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Og sådan var det! : erindringsglimt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

245 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

Ophav

Knud Leihøj (f. 1932)(forfatter, (hovedansvarlig))

Olav Harsløf(forfatter)
Genre og formerindringer, barndomserindringer

Beskrivelse


Arbejderdrengen Knud Leihøjs (f. 1932) erindringsglimt fra 1930'erne og frem til midt 1980'erne, om livet som faglig og politisk aktiv på venstrefløjen og i DKP, om kontroverserne med partiet og hans senere eksklusion


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 18. jan. 2016

Arbejderdrengen Knud Leihøjs erindringsglimt fra 1930'erne og frem til midt 1980'erne. Bogen vil være velegnet til lånere med interesse for arbejdererindringer og til oplæsning.

Knud Leihøj er født i begyndelsen af 1930'erne på Amager. I bogen fortæller han til tidligere leder af Statens Teaterskole professor Olav Harsløf i en række enkelt episoder i en lidt blandet rækkefølge om sit brogede liv. Et drengeliv fyldt med drengestreger, om livet som faglig og politisk aktiv på venstrefløjen og i DKP, om kontroverserne med partiet og hans senere eksklusion, om sin tilværelse som pedel på Statens Teaterskole og deltagelse i socialt hjælpearbejde med sin kone Hanne Reintoft. Bogen er skrevet med store typer og rummer enkelte fotos.

Bogen er fortalt i et ligefremt talesprog og formidler et indtryk af Leihøj som en aktiv, engageret og bramfri person. Det er ikke stor litteratur og hans fortællinger og erindringsglimt har nok begrænset rækkevidde til primært ligesindede og ældre læsere.

Af tilsvarende erindringsbilleder kan nævnes Dreng af tid og stedDen glade tømrer


og Den glade tømrer med historier fra det virkelige livAf tilsvarende erindringsbilleder kan nævnes Dreng af tid og sted og med historier fra det virkelige liv.


Arbejderhistorie

2017, nr. 2

af

af

Kim Frederichsen

2017, nr. 2Informationer og udgaver

2016

Bog

Knud Leihøj (f. 1932)

Performance-design