Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Og så alligevel - : erindringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

357 sider: ill.

Udgivet

2019

Ophav
Genre og formbiografier, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om Ole Jensens (f. 1937) liv fra barndom til nutiden med et stort fokus på det faglige, teologiske liv. Udover at have været professor i teologi ved Aarhus og Københavns Universiteter, har Ole Jensen været højskoleforstander, domprovst og rektor for Præsternes Efteruddannelse


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 29. okt. 2019

Biografi skrevet af professor, domprovst og tidligere højskoleforstander Ole Jensen om sit teologiske virke med fokus på blandt andet miljø og klima. Hovedsageligt for voksne med teologisk baggrund.

Biografien beskriver den 83-årige forfatters liv fra barndom til nutiden med et stort fokus på det faglige, teologiske liv. Det private nævnes en passant. Et vigtigt omdrejningspunkt er forfatterens radikale kulturkritik, der ønsker en grundlæggende ændring af produktionsmåde og økonomi. Han kommer tidligt med en teologisk funderet kritik af vækst. Bogen indeholder et væld af teologiske diskussioner og stridspunkter samt mange teologiske personligheder. Særligt K.E. Løgstrup er en nøgleperson.

Bogen er primært skrevet for teologer eller lægfolk med stor viden om kirken. Et væld af navne og teologiske problemstillinger behandles - og de kræver forhåndsviden. Bogen viser Ole Jensens klarsyn i forhold til den klimakatastrofe, vi er vidne til nu. Universitetsliv, præstegerning og højskoleliv beskrives indgående iblandet teologiske diskussioner.

Denne bog, som forfatteren nævner, omhandler også meget af den klimatankegang, Ole Jensen allerede beskrev for mange år siden: MiljøpolitikTid til tid


. En anden interessant biografi fra et religiøst menneske i samme aldersgruppe er Tid til tidDenne bog, som forfatteren nævner, omhandler også meget af den klimatankegang, Ole Jensen allerede beskrev for mange år siden: Miljøpolitik. En anden interessant biografi fra et religiøst menneske i samme aldersgruppe er .


Fønix [online]

Årg. 2020

af

af

Anna Bank Jeppesen

Årg. 2020


Grundtvigsk tidende

Årg. 172, nr. 2 (2020)

af

af

Sanne Busk Thøisen

Årg. 172, nr. 2 (2020)


Kristeligt dagblad

d. 6. dec. 2019

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 6. dec. 2019


Information

d. 26. jun. 2020

af

af

Kamille Nygård

d. 26. jun. 2020


Weekendavisen

d. 29. nov. 2019

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 29. nov. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Ole Jensen (f. 1937)

Klim, 1. udgave

2020

Punktskrift

Ole Jensen (f. 1937)

Nota