Gå til indholdOg halsen af en svane : mad, kærlighed og venskab hænger sammen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

223 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Opskrifter på forretter, salater, hovedretter, desserter, kager og syltede sager. Med korte filosofiske tekster om det at bo på landet og om det væsentlige i livet


Anmeldelser (1)


23. nov. 2016

I denne kogebog har Lone Landmand udvalgt de bedste opskrifter fra køkkenet på hendes gård, Brandbygegaard. Det er opskrifter, der kan bruges til såvel hverdag som til fest, og der bliver lagt vægt på råvarer, tilberedning, omhu og omtanke. Til inspiration for de køkkenskrivere, der kan lide selv at lave tingene fra bunden.

Opskrifterne er inddelt i kapitler som fx fingernemme forretter, uvurderlige supper,gennemførte grønsager, dedikerede desserter, belønning til brødet, kager der bringer dig i kridthuset og det hyggelige viktualierum. Der er billeder af alle retterne og stemningsbilleder fra gården, ofte med planter eller dyr. Stemningsbillederne er ledsaget af korte tekster, hvor Lone Landmand skriver filosofisk om bl.a. det at bo på landet og om det væsentlige i livet. Lone Landmand alias Lone Vitus er uddannet mejeriingeniør og agrarøkonom, og hun kan følges på bloggen lonelandmand.dk.

En dejlig kogebog med lækre og inspirerende opskrifter, særligt er kagerne uimodståelige. Layoutet er flot og understøtter såvel opskrifterne som forfatterens grundholdning om, at man skal behandle jorden og dyrene ordentligt.

Denne kogebog er bygget fuldstændig op som forfatterens første, Hønsefødder & gulerødder


, og vil som denne blive brugt en del. Den kan desuden sammenlignes og anvendes på linje med Camilla Plums kogebøger og med livsstilsbøger af bonderøven Frank Ladegaard Erichsen og hans kone Theresa Maria JessingDenne kogebog er bygget fuldstændig op som forfatterens første, Hønsefødder & gulerødder, og vil som denne blive brugt en del. Den kan desuden sammenlignes og anvendes på linje med Camilla Plums kogebøger og med livsstilsbøger af bonderøven Frank Ladegaard Erichsen og hans kone Theresa Maria Jessing.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh


Informationer og udgaver

Bog

2016

Ebog

2016