Gå til indholdOg alt skal være kærlighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

188 sider

Udgivet

2015

genre/form

romanOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Selvbiografisk roman, der følger den svenske forfatters tanker omkring livet på bunden af samfundet og den kærlighed, som han har mistet og fundet igen


Anmeldelser (7)


17. apr. 2015

Autofiktiv roman, der følger en forfatters skriveproces og tanker omkring livet på bunden af samfundet og kærligheden til den kvinde, som han har mistet og genfundet igen. Til læsere af ny nordisk autofiktion.

Fra en lejlighed med udsigt over havneområdet i Malmø følger læseren forfatterens ensomme skriveproces mens han reflekterer over livet, den barske opvækst med en fraværende far og en psykisk syg mor, ungdommen med alkoholmisbrug og den genfundne kærlighed, der viser sig i kølvandet på forfatterens sociale deroute fra kritiker og skribent til løsarbejder ved transportfirmaet Yarden


. Den svenske forfatter og kritiker Kristian Lundberg har flere romaner bag sig og udkom på dansk i 2014 med romanen , der beskriver forfatterens omvendte klasserejse fra anerkendt skribent til timelønnet vikar i nederste hierarki blandt indvandrere og flygtninge. Et tema som forfatteren forfølger i denne selvstændige fortsættelseFra en lejlighed med udsigt over havneområdet i Malmø følger læseren forfatterens ensomme skriveproces mens han reflekterer over livet, den barske opvækst med en fraværende far og en psykisk syg mor, ungdommen med alkoholmisbrug og den genfundne kærlighed, der viser sig i kølvandet på forfatterens sociale deroute fra kritiker og skribent til løsarbejder ved transportfirmaet Yarden. Den svenske forfatter og kritiker Kristian Lundberg har flere romaner bag sig og udkom på dansk i 2014 med romanen Yarden, der beskriver forfatterens omvendte klasserejse fra anerkendt skribent til timelønnet vikar i nederste hierarki blandt indvandrere og flygtninge. Et tema som forfatteren forfølger i denne selvstændige fortsættelse.

Det er en interessant autofiktiv roman, der i en reflekterende, gentagende og undersøgende dagbogsform beskriver en forfatters hudløst ærlige tanker omkring livet og kærligheden. Formen forstærker romanens intensitet og ærlighed men kræver også sit af sin læser.

Romanen har samme reflekterende og gentagende form som forløberen "Yarden". Romanens selvbiografiske og lyriske stil leder tankerne hen på den norske forfatter Tomas Espedal.

Lektørudtalelse

Af

Marion Tirsgaard

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pernille Lisborg

2015-05-12

Politiken

Af

Jes Stein Pedersen

d. 1. maj. 2015

Information

Af

Kamilla Löfström

d. 9. maj. 2015

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 13. jun. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Mai Misfeldt

d. 29. jun. 2015

Weekendavisen

Af

Birte Weiss

d. 30. apr. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015