Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Øst for Paradis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

237 sider

Udgivet

2021

Ophav

Ulla Terkelsen(forfatter)
Genre og formerindringer, biografier, rejsebeskrivelser
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Ulla Terkelsens hjerte banker for østeuropæerne - følg med på hendes rejse bag jerntæppet. Bogen kan læses af alle med interesse for østblokken og for Ulla Terkelsen som person


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2021

af

af

Louise Urban Andersen

d. 19. nov. 2021

Ulla Terkelsens hjerte banker for østeuropæerne - følg med på hendes rejse bag jerntæppet. Bogen kan læses af alle med interesse for østblokken og for Ulla Terkelsen som person.

Som 19-årig flyttede Ulla Terkelsen til Polen, og lige siden har landet haft en særlig plads i hendes hjerte sammen med resten af østblokken. Hun forklarer, hvordan østeuropæerne ikke blev frie efter afslutningen af 2. verdenskrig, men først ved murens fald. Landene vendte sig derfor i højere grad indad og fokuserede på nationalstaterne, og at det er en del af forskellen på øst- og vesteuropæere den dag i dag. Hun beretter om Polen før murens fald og beskriver landet som kommunistisk uden en kommunistisk befolkning. Terkelsen tager læseren med til Ungarn og ser på landet både før og efter jerntæppets fald, samt den omdiskuterede Orban, og hun giver en forklaring på hans popularitet. Også Tyskland beskrives, både før og efter murens fald, og Terkelsen udtrykker en særlig glæde ved Berlin, der qua sin voldsomme historie adskiller sig fra resten af landet.

Ulla Terkelsen er et interessant menneske med utallige historier om kultur og menneskeskæbner i kufferten. Her får hun formidlet sin forkærlighed for Østeuropa - skrevet med Terkelsens helt særlige, ikoniske sprog.

Om Østeuropa bag jerntæppet findes fx JerntæppetVi kan sove i flyvemaskinen


: Østeuropas fald 1944-1956 og om Terkelsen som person findes Vi kan sove i flyvemaskinenOm Østeuropa bag jerntæppet findes fx Jerntæppet : Østeuropas fald 1944-1956 og om Terkelsen som person findes .


Politiken

d. 28. nov. 2021

af

af

Marcus Rubin (f. 1970)

d. 28. nov. 2021


Information

d. 3. dec. 2021

af

af

Georg Metz

d. 3. dec. 2021Informationer og udgaver

2021

Bog

Ulla Terkelsen

Politiken

2021

Ebog

Ulla Terkelsen

Politiken, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

Ulla Terkelsen

Politiken

2022

Lydbog (cd-mp3)

mp3

Politiken