Bøger / faglitteratur / rejseguides

Ølrejsen til Prag : og andre byer i Tjekkiet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
128 sider: ill. i farver
Udgivet
2007
Genre og form
rejseguides, rejseførere

Beskrivelse


Guide til gamle hæderkronede værtshuse fortrinsvis i Prags indre bydele samt nye, som er kommet til efter Fløjlsrevolutionen i 1989. Vægten er lagt på værtshuse, hvor man får godt øl til rimelige priser, og hvor øllet behandles med respekt og kærlighed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

Hvis man skal til Prag, og interesserer sig for øl, er det en perfekt bog at have med i lommen.

Carsten Berthelsen er en erfaren og vidende ølskribent, der her tager læseren med til Prag der er et mekka for øl-kendere. Efter en gedigen indledning om kulturen i landet og byen og om landets øl-tradition går turen til berømte og mindre berømte værtshuse og bryggerier i forskellige kvarterer af byen for at smage på øllet og for at fortælle om stedernes og øllets historie. Der er gode kort og andre anvisninger på, hvordan man finder rundt, nyttige øl-gloser og en del ilustrationer.

Forfatteren egen Ølrejsen, en rejse i øl og kultur, 2005 er en tilsvarende opdagelsesrejse gennem de betydningsfulde øl-lande i det midterste Europa.

En handy og nyttig bog at have med på turistrejsen til Prag, hvis man vil ud og smage på byens berømte øl og lære lidt om byens øl-kultur.


North-debat

Nr. 87 (2008) = North-art magazine nr. 100 (2008)

af

af

Torben Weirup

Nr. 87 (2008) = North-art magazine nr. 100 (2008)