Bøger / faglitteratur / rejseførere

Ølrejsen : øl og kultur i Europa


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
319 sider: ill. i farver
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
rejseførere, rejseguides

Beskrivelse


En rejsefører til de klassiske øl-lokaliteter i Tyskland, Tjekkiet, Holland og Belgien. Med præsentation af bryggerier og udskænkningssteder samt indføring i stedernes kulturhistorie og seværdigheder.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2011

af

af

Søren Brunbech

d. 4. maj 2011

Bogen henvender sig naturligvis først og fremmest til øl-folket, men også andre end de egentlige øl-turister kan have glæde af de kulturhistoriske oplysninger og af tipsene om de listige værtshuse i byerne på ølrejsen.

Det er de klassiske øl-lokaliteter i Europa der er målet for Carsten Berthelsen øl-rejseguide, der tager læseren med til Bayern, Nordrhein-Westfalen og Sachsen i Tyskland, og til øl-landene Tjekkiet og Belgien. På rejsen får vi tip om gode værtshuse og bryggerier, og kompetente gennemgange af stedernes ølspecialiteter. Og når Berthelsen tager læseren med på lystvandring gennem byerne bliver der også plads til gode beskrivelser af både kulturhistorie og seværdigheder. Bogen er i et handy format og udstyret med kortskitser og vejviseroplysninger. Bagest et register over ølsorter og bryggerier og et lille ølleksikon.

Dækningsområdet er udvidet og indholdet ajourført i forhold til Ølrejsen : en rejse i øl og kultur - og ølkultur, 2003. Den flittige og vidende forfatter har tidligere bl.a. også skrevet Ølrejsen til Berlin, 2009 og Ølrejsen til Prag og andre byer i Tjekkiet, 2007. Freddy Blak koncentrerer sig mest om øllet, cafeerne og bryggerierne i sin 25 øloplevelser i Bruxelles med Freddy Blak, 2008.

En handy guide, bekvem at have med i rejsebagagen, til de klassiske øl-lokaliteter i Europa, hvor lovprisningerne af øllets lyksaligheder suppleres med beskrivelser af stedernes kulturhistorie.


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2015

af

af

Lars Ovesen

d. 20. nov. 2015

Aah, hvad er bedre end et stort glas skummende øl? Måske et stort glas skummende øl serveret på den Hamburgske beværtning "Anno 1905", der er beskrevet i denne bog. For ølentusiaster eller for dem, der skal på ølrundrejse i Nordeuropa.

Carsten Berthelsen er blandt andet international øldommer og æresmedlem af Danske ølentusiaster. I denne bog byder han på en øl- og kulturejse rundt i det nordlige Europa. Tag med til Hamburg, Amsterdam, Bruxelles eller Prag for blot at nævne nogle af lokationerne forfatteren beskæftiger sig med. De enkelte byer beskrives med en lystvandring, en guide til bryggeriværtshuse samt en henvisning til diverse "listige steder". Bogen afsluttes med et ølleksikon og et register over ølsorter og bryggerier. Udgivet i softback kvalitet med billedmateriale.

Med "Ølrejsen" har Carsten Berthelsen ramt en trend, der er oppe i tiden. Denne bog indeholder dog meget mere end "bare" øl. Den kommer også ind på kultur, seværdigheder og lidt godt til maven. Beskrivelserne i bogen er fremragende og man føler næsten at man er der selv. Bogen udkom oprindeligt i 2003, men dette er en revideret udgave med nye kapitler om Hamburg og Amsterdam. Tekstmæssigt er bogen flydende og letlæst og billederne forholder sig godt til teksten.

For yderligere litteratur og inspiration om øl se; 50 øl du skal smage før du dørDen store øl-o-pædi af samme forfatter eller Den store øl-o-pædiFor yderligere litteratur og inspiration om øl se; 50 øl du skal smage før du dør af samme forfatter eller .


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2003

af

af

Søren Brunbech

d. 8. maj 2003

Øl-entusiasten Carsten Berthelsen tager læserne med på en pilgrimsrejse til de mest berømte bryggerier og udskænkningssteder i Europas tre vigtigste øl-lande, Tyskland, Belgien og Tjekkiet. Rejsen foregår med offentlige transportmidler så man med god samvittighed kan lade sig friste undervejs. Fra den første Schwarzbier indtages på Hamburgs hovedbanegård til den sidste trappistøl nydes hos de belgiske munke i Westmalle, går turen til et utal af store og små bryggerier og værtshuse i det centrale Europa. Berthelsen skriver uhøjtideligt og veloplagt og med en smittende glæde over det gode øl, og især når det kan indtages udskænket fra fad tæt på hvor det produceres. Bogen har praktiske oplysninger om rejseruter og mange kulturhistoriske sidespring om seværdighederne undervejs. Illustrationerne er en blanding af lidt uopfindsomme turistbilleder, billeder fra bryggerier og udskænkningssteder, og bykort fra de mest berømte ølbyer. I et appendiks finder man bl.a. en oversigt over ølrejsens ølsorter og et navneregister. Mens der til overflod findes tilsvarende vinguider, er Berthelsens bog den første af sin art hvor det gode øl er ledetråden for ferierejsen, og bogen vil givet finde afsætning hos den voksende skare af kvalitetsbevidste øldrikkere.


Berlingske tidende

d. 11. maj 2003

af

af

Søren Frank

d. 11. maj 2003