Bøger / faglitteratur / biografier

Ølbrødre : de danske tvillinger, som erobrede ølverdenen, men mistede hinanden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
292 sider, tavler i farver
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
biografier

Beskrivelse


Biografi om de enæggede tvillinger Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø, begge uddannede skolelærere, begge har dyrket eliteløb og begge har sat ny international standard for ølbrygning. De har levet hele livet i nådesløs konkurrence med hinanden og har i årevis ikke talt sammen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 5. nov. 2019

Portrætbog om Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø, hhv. ophavsmænd til ølmærkerne Mikkeller og Evil Twin Brewing. De er tvillinger, har levet hele livet i nådesløs konkurrence med hinanden og har i årevis ikke talt sammen. Til ølentusiaster især, men også bredere til alm. læsere af sensationelle historier.

Biografi om brødrene Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø, begge uddannede skolelærere, begge har dyrket eliteløb og begge har sat ny international standard for ølbrygning. Rasmus Engborg, tidligere ledende nyhedschef på Børsen, har fulgt de enæggede tvillinger, født med halvandet minuts mellemrum, igennem næsten et år. Vi hører om deres opvækst, familieforhold, fælles interesser, hvad der driver dem og om hvordan de både støtter og presser hinanden. Øleventyrets op og nedture, der starter som fælles projekt, dominerer deres senere liv og driver dem modvilligt fra hinanden.

Fascinerende familiehistorie og et spændende psykologisk portræt af de to brødre. Samtidigt en inspirerende iværksætterfortælling om ildhu, perfektion og troen på, at det umulige kan lykkes. Tillige giver bogen en god generel indførelse i ølhistoriken fra de senere år, hvor mikrobryggerierne har vundet indpas med de to tvillinger i spidsen.

Brødrefejder er mytologisk stof, fra bibelens Kain og Abel til Irwin Shaws To brødreØst for paradisMikkellers bog om øl og Steinbecks Øst for paradis. Mikkellers bog om øl beskriver også Mikkel Borg Bjergsøes karriereBrødrefejder er mytologisk stof, fra bibelens Kain og Abel til Irwin Shaws To brødre og Steinbecks . Mikkellers bog om øl beskriver også Mikkel Borg Bjergsøes karriereBrødrefejder er mytologisk stof, fra bibelens Kain og Abel til Irwin Shaws To brødre og Steinbecks Øst for paradis. beskriver også Mikkel Borg Bjergsøes karriere.


Politiken

d. 3. dec. 2019

af

af

Sebastian Wittrock

d. 3. dec. 2019


Berlingske tidende

d. 26. jan. 2020

af

af

Jakob Genz

d. 26. jan. 2020