Bøger / faglitteratur / kogebøger

Øl & mad - til hverdag og fest


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
237 sider: ill. i farver
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
kogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Syv øltyper er udgangspunktet for syv kapitler med forretter, hovedretter, desserter og bageopskrifter ledsaget af udførlig angivelse af ingredienser til hjemmebryg af den pågældende øl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2017

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 11. sep. 2017

Sammensætning af gastronomi, specialøl og hjemmebryg er hotte emner i tiden. Denne bog kombinerer forskellige øltyper med en række indbydende opskrifter på for-, hovedretter og desserter. Til kogebogsentusiaster.

Bogen er gennemillustreret med helsides farvefotos af de færdige retter og rummer udover mad til og med øl også opskrifter på hjemmebryg. En indledning under titlen "øl er fortællinger" følges op af 7 kapitler inddelt efter hver sin øltype med mad- og bageopskrifter ledsaget af udførlig angivelse af ingredienser på hjemmebryg af den pågældende øl. Der afsluttes med uddybning af øllets ingredienser.

Bogen lever med spændende opskrifter og visualisering fint op til genrens coffee table layout og kan her inspirere på linje med de mange øvrige titler. Knap så heldig er koblingen til øllet. Opskrifterne på bryg virker påklistrede, og både i indledningen og senere i kapitlerne fremstår omtalen af øllet ofte skøjtende og lidt overfladisk. Ofte angives det, at der slet og ret skal anvendes øl i eller til maden. Man angiver ikke hvilken øl. Variationerne inden for den enkelte type mht. fx tørhed, sødme og humledominans er her for store til, at en generel anbefaling som fx trappistøl til kage kan stå alene. Både her og flere andre steder bringer man derfor læseren på glatis uden specifikke eksempler. Dertil undrer det, at man i en bog som denne, har gentagne anbefalinger af at drikke øl fra flasken.

Emnet er kvalificeret dækket med: Godt bryg, god mad.