Gå til indholdØkosocialisme - fra systemkritik til alternativ


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

247 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Otte forfattere fra otte lande forklarer, hvordan kapitalismen spærrer for løsninger, men de giver også deres bud på en anden økonomi og styreform: et økosocialistisk samfund, hvor produktionen indrettes demokratisk ud fra de samfundsmæssige behov og inden for de miljømæssige grænser


Anmeldelser (5)


2. nov. 2015

Socialistisk vision af hvad der skal ske med samfundet for at sikre et fremtidigt økologisk samfund. For politisk interesserede læsere.

Antologien er skrevet af 1 dansk og 7 udenlandske universitetsfolk, politiske og faglige ledere. Efter bogens introduktion af problemstillingerne følger analyserne af det nuværende kapitalistiske samfund som forfatterne mener er ude af stand til at løse klimakrisen, politiske konflikter og økonomiske kriser. Bogen kritiserer såvel det den kalder for den kapitalistiske markedsøkologi som den socialistiske produktivisme (statskapitalisme). Dernæst giver den en række forslag til hvad bl.a. fagbevægelsen kan gøre og hvordan.

Bogen skal udfylde et tomrum i venstrefløjens fravær på det mere teoretisk-ideologiske felt i økologidebatten i de seneste årtier. Synspunkterne ligger tæt op ad Enhedslistens. Den genoptager således 1970'ernes venstrefløjsanalyser og politiske programmer, nu indenfor områder som økonomi, produktion, klima, forbrugerisme og demokrati. Teksterne er generelt noget svært forståelige og ofte skrevet i et indforstået sprog.

Debatten om økologi er præget af bl.a. miljøbevægelser, mens venstrefløjen med denne bog for første gang i årtier blander sig med en socialistisk indfaldsvinkel.

Lektørudtalelse

Af

Erik Nicolaisen Høy

Råstof

Af

Katarina Marelja

2015, vinter

Solidaritet : uafhængigt socialistisk magasin

Af

Finn Kjeller

2015, nr. 3

Nyt fokus [online]

Af

Erik Christensen (f. 1945-06-26)

Nr. 5 (2015)

Det ny Clarté

Af

Rolf Czeskleba-Dupont

Årg. 11, nr. 29 (2016)


Informationer og udgaver

Bog

2015