Bøger / faglitteratur

Økohøns : selvforsyning til husbehov


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om økologisk hønsehold, med råd og tip om valg af høns til holdet, om livet fra æg til kylling, om hønseanatomi, pasning, pleje, om foder, hygiejne, helbred og sygdomme, og om slagtning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. mar. 2012

Målgruppen er alle med interesse for hønsehold. Selvfølgelig især de som også interesserer sig for økologi.

Med undertitlen "Selvforsyning til husbehov" skriver forfatterparret, Sølva Falgren og Jens Juhl, entusiastisk om det at holde egne høns. Deres fælles interesse for økologisk hønsehold starter for 12 år siden i deres kolonihave "Slottet i Smørmosen", hvis økologiske dyrkning de tidligere har beskrevet i bogen Økologisk have : selvforsyning til husbehov. Og en hovedgrund til at de har succes med økologisk havebrug er netop deres økologiske hønsehold, hvor gødningen fra hønseholdet gøder jorden, der giver grønsager og planterester, som så i en økologisk cirkel gives tilbage til hønseholdet. Bogen har naturligvis råd og tip om valg af høns til holdet, om livet fra æg til kylling, om hønseanatomi, pasning, pleje, om foder, hygiejne, helbred og sygdomme og om slagtning. Også tips om at bygge og indrette et hønsehus, herunder et eksempel på et "selvbyggerhus". Afsluttende regler og lovgivning for hønsehold.

Andre nyere bøger om høns og hønsehold er fra 2007 Alt om høns, Noget om høns - og æg : praktiske råd om hønsehold med madopskrifter eller Høns i haven : en brugsbog om at holde fjerkræ af Geoffrey Eley. Ikke andre med fokus på økohøns.

Entusiastisk bog om økologisk hønsehold, der adskiller sig netop ved sit fokus på det økologiske. Lånere på de fleste biblioteker, ikke mindst i landdistrikter.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 10. feb. 2020

Du som drømmer om at holde høns, og bruge høns som en del af din haves "økosystem", eller dig om allerede har lidt erfaring med hønsehold, kan her få gode tips, råd og viden om hønsehold efter økologiske principper.

Forfatterne forklarer i deres forord, hvorfor de mener økologien er besværet værd. Hvordan du i din økologiske have med glade høns klukkende rundt, skaber et lille med effektivt økosystem, når hønsenes gødning gavner haven samtidig med hønsene lever af grøntsager og planteaffald. Bogen starter også med at forklare, hvad økohøns er. Denne 2. udgave af bogen er udvidet med omtale og tegninger af flere race- og krydsningshøns. Bogen har overskrifter som "Høns til nytte og selskab", "Fra æg til kylling", "Udseende og anatomi", "Pasning pleje" og "Helbred og sygdomme". Bogen har råd og tips om selv at bygge et hønsehus, en voliere og en løbegård. Læseren får også mange eksempler på hønsehold, herunder også "En hønsehistorie fra stenbroen", hvor "entusiastiske mennesker" passer høns i baggårdene. Samme forfattere har skrevet Økologisk have.

Forfatternes entusiasme for såvel hønsehold og økologi er inspirerende og tydelig. De to ved bare noget om høns og har samtidigt hjertet med.

Denne 2. udgave af ØkohønsDen store hønsebog, fra 2012, er udvidet med flere beskrivelser af høns og er øget fra 139 sider til 157 sider. En klassiker om hønsehold er Den store hønsebogDenne 2. udgave af Økohøns, fra 2012, er udvidet med flere beskrivelser af høns og er øget fra 139 sider til 157 sider. En klassiker om hønsehold er .