Gå til indholdØjet, der ser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

463 sider

Udgivet

2010

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Krimi fra New York hvor en seriemorder arrangerer sine ofre som figurer fra tegneserien Radiserne, og hvor den blinde kriminalkommissær Martini opdager en sjette sans, der kan bringe hende på sporet af morderen


Anmeldelser (2)


14. sep. 2009

For thrillerfans med smag for gedigen spænding og underholdning.

Den italienske succesforfatter har en broget karriere bag sig, og var over 50, da hans første krimi Jeg dræber, 2007 udkom. Øjet der ser er en velskrevet, intelligent thriller med et esoterisk islæt, og spændingen holder hele vejen igennem, lige til den overraskende slutning. Plottet er ualmindeligt sindrigt, og der optræder mange personer, men forfatteren har styr på det hele. En intelligent og kreativ morder arrangerer omhyggeligt sine celebre ofre som personer fra tegneserien Radiserne, og det siger en del om Falettis forfatterevner, at han slipper af sted med at lade opklaringen afhænge af den ene efterforskers absencer, hvor hun ser fortiden i glimt gennem det første offers øjne. Handlingen udspiller sig i New York med en afstikker til Rom. Musikken spiller en gennemgående rolle i bogen, og den indledende sang anslår en vemodig stemning, der passer til beskrivelsen af storbyen og dens desillusionerede indbyggere. Også kærligheden får en lille plads i handlingen, og det skal lige nævnes, at den ene part er en dårende dejlig hermafrodit.

Faletti har en frodig fantasi og en sikker pen. Han borer ikke dybt i sindets irgange, men han leverer effektiv spænding og underholdning og hører til i den bedste halvdel af thrillergenren.

En velskrevet, spændende, tempofyldt og underholdende thriller med en kringlet handling, der behændigt inkorporerer et overnaturligt element i plottet.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Kjær Schou

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 11. dec. 2009


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2010

Ebog

2015

Bog

2010

Bog

2009

Lydbog (cd)

2009

Lydbog (cd)

2009

Lydbog (cd-mp3)

2009