Gå til indholdØjeblikke af lykke : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

58 sider

Udgivet

2020

genre/form

digteOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Digte, hvor jeget gør sig tanker om hverdagen og døden


Anmeldelser (4)


29. jan. 2020

Til nye og erfarne digtlæsere, som kan holde til at blive mindet om deres egen dødelighed, anbefales disse skønne digte om lykke og tidslommer under køkkenvasken.

Digtsamling i tre dele med alt fra korte digte til længere prosadigte. Blikket er rettet mod hverdagens oversete sider, det undseelige, det skjulte: "Den ramponerede inderside af skabet under køkkenvasken / gør mig lykkelig (...) her under køkkenvasken har en tidslomme fået lov / at passe sig selv (...)" For jeget findes der en evighedens visdom under køkkenvasken, hvilket er betryggende, når nu vi alle skal dø en dag: "Det er alt sammen i sin orden - / også mit navn forsvinder en dag fra hoveddøren". I tråd hermed hyldes den lille mand på gaden, der er irrationel og menneskelig: "Ham der bruger syv år på at bygge et lysthus / og slutter af med at smadre det i raseri. / Det er ham jeg holder med." Flere af digtene har tidligere været udgivet i diverse danske og udenlandske tidsskrifter og antologier.

Skønt! Digtene hylder hverdagen og det menneskelige, men samtidig er der konstant et memento mori - påmindelsen om at vi alle skal dø. Digtene er velskrevne, ligeud ad landevejen, men samtidig spækket med mening og kompleksitet.

Der er en tydelig forbindelse til Dan Turèll, fx Storby-trilogien


I vektens tegn


, og norske Jan Erik Vold (se fx I vektens tegn (norsk) )Der er en tydelig forbindelse til Dan Turèll, fx Storby-trilogien, og norske Jan Erik Vold (se fx (norsk) )Der er en tydelig forbindelse til Dan Turèll, fx Storby-trilogien, og norske Jan Erik Vold (se fx I vektens tegn (norsk) ).

Lektørudtalelse

Af

Thomas Olesen

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 8. jul. 2020

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 21. feb. 2020

Point of view international [online]

Af

Thorvald Berthelsen (f. 1948)

2020-04-17


Informationer og udgaver

Bog

2020