Gå til indholdØjeblikke af frihed : kvinderådets festskrift for 100 års valgret


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

320 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


22 kvinder og 1 mand skriver et personligt bud på en grundlovstale. Talerne tager udgangspunkt i forfatternes egne oplevelser og i deres erfaringer inden for felter som politik, fagbevægelse, kulturliv og samfunds- og kønsdebat


Anmeldelser (4)


22. maj. 2015

Interessante vinkler på kvindefrigørelse for den samfundsinteresserede.

I anledning af 100-året for indførelsen af kvindelig valgret har Kvinderådet opfordret, 22 kendte og mere ukendte kvinder og en enkelt mand, til at skrive et personligt bud på en grundlovstale. Talerne tager udgangspunkt i forfatternes egne oplevelser og i deres erfaringer inden for felter som politik, fagbevægelse, kulturliv og samfunds- og kønsdebat. Teksterne dækker emner som kampen for ordentlige arbejdsforhold, stadig levende kønsstereotyper og hvor smerteligt det kan være at falde uden for dem, kunsten at gøre karriere i traditionelle mandefag, kvinder i kunst, medier og film med meget mere.

De 23 tekster i antologien stikker i mange retninger, men byder alle på en interessant vinkel på de slag, der er slået for kvindefrigørelsen, de seneste par generationer, og de udfordringer og dilemmaer, der står tilbage.

Der er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret


Fik kvinderne ret?


Gretelises Danmarkshistorie


Fordi jeg var nødt til det


Solo


tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens Fik kvinderne ret?, gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i Gretelises Danmarkshistorie, Pia Kjærsgaard i Fordi jeg var nødt til det og Sanne Søndergaard i SoloDer er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens , gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i Gretelises Danmarkshistorie, Pia Kjærsgaard i Fordi jeg var nødt til det og Sanne Søndergaard i SoloDer er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens Fik kvinderne ret?, gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i , Pia Kjærsgaard i Fordi jeg var nødt til det og Sanne Søndergaard i SoloDer er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens Fik kvinderne ret?, gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i Gretelises Danmarkshistorie, Pia Kjærsgaard i og Sanne Søndergaard i SoloDer er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens Fik kvinderne ret?, gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i Gretelises Danmarkshistorie, Pia Kjærsgaard i Fordi jeg var nødt til det og Sanne Søndergaard i Der er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens Fik kvinderne ret?, gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i Gretelises Danmarkshistorie, Pia Kjærsgaard i Fordi jeg var nødt til det og Sanne Søndergaard i Solo.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Hagen Thomasen

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Johannes Lebech

Nr. 207 (2015)

Jyllands-posten

Af

Lone Nørgaard

d. 7. jul. 2015

Weekendavisen

Af

Merete Pryds Helle

d. 4. jun. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015