Bøger / faglitteratur

Øjeblikke af frihed : kvinderådets festskrift for 100 års valgret


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
320 sider
Udgivet
2015

Beskrivelse


22 kvinder og 1 mand skriver et personligt bud på en grundlovstale. Talerne tager udgangspunkt i forfatternes egne oplevelser og i deres erfaringer inden for felter som politik, fagbevægelse, kulturliv og samfunds- og kønsdebat.

Indhold

  • De sorte ravne skriger stadig / Gretelise Holm

  • En stemme til kvinderne / Jane Korczak

  • Lige eller ulige? / Victoria Pihl Sørensen

  • Uden ligestilling - intet demokrati / Pia Kjærsgaard

  • Ligestilling kommer ikke af sig selv / Özlem Sara Cekic

  • Uddannelse, uddannelse, uddannelse! / Christine Antorini

  • Kønsstereotypierne består / Cecilie Nørgaard

  • 100 år frem og tilbage for ligestillingen / Nina Smith

  • Vred og sjov / Sanne Søndergaard

  • En anden historie? / Bente Rosenbeck

Se alle (22)

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 22. maj 2015

Interessante vinkler på kvindefrigørelse for den samfundsinteresserede.

I anledning af 100-året for indførelsen af kvindelig valgret har Kvinderådet opfordret, 22 kendte og mere ukendte kvinder og en enkelt mand, til at skrive et personligt bud på en grundlovstale. Talerne tager udgangspunkt i forfatternes egne oplevelser og i deres erfaringer inden for felter som politik, fagbevægelse, kulturliv og samfunds- og kønsdebat. Teksterne dækker emner som kampen for ordentlige arbejdsforhold, stadig levende kønsstereotyper og hvor smerteligt det kan være at falde uden for dem, kunsten at gøre karriere i traditionelle mandefag, kvinder i kunst, medier og film med meget mere.

De 23 tekster i antologien stikker i mange retninger, men byder alle på en interessant vinkel på de slag, der er slået for kvindefrigørelsen, de seneste par generationer, og de udfordringer og dilemmaer, der står tilbage.

Der er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøretFik kvinderne ret?Gretelises DanmarkshistorieFordi jeg var nødt til detSolo tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens Fik kvinderne ret?, gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i Gretelises Danmarkshistorie, Pia Kjærsgaard i Fordi jeg var nødt til det og Sanne Søndergaard i SoloDer er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens , gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i Gretelises Danmarkshistorie, Pia Kjærsgaard i Fordi jeg var nødt til det og Sanne Søndergaard i SoloDer er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens Fik kvinderne ret?, gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i , Pia Kjærsgaard i Fordi jeg var nødt til det og Sanne Søndergaard i SoloDer er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens Fik kvinderne ret?, gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i Gretelises Danmarkshistorie, Pia Kjærsgaard i og Sanne Søndergaard i SoloDer er skrevet meget om ligestilling og mangel på samme. Efter kvindeoprøret tager udgangspunkt i personlige beretninger om livet som frigjort kvinde, mens Fik kvinderne ret?, gennemgår de sidste 100 års kvindehistorie i antologiform. Flere af de medvirkende i "Øjeblikke af frihed" har fortalt mere uddybende om oplevelser og holdninger i egne udgivelser, fx Gretelise Holm i Gretelises Danmarkshistorie, Pia Kjærsgaard i Fordi jeg var nødt til det og Sanne Søndergaard i .


Jyllands-posten

d. 7. juli 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 7. juli 2015


Weekendavisen

d. 4. juni 2015

af

af

Merete Pryds Helle

d. 4. juni 2015