Gå til indhold



Bøger / faglitteratur

Odysséen om mennesket : fra skabelse til evolution


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

550 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

Ophav
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om de myter, tanker, skabelsesberetninger og forestillinger om menneskets oprindelse, der i mere 2500 år fra antikken op til midten af 1800-tallet har domineret i den vestlige verden, samt redegørelse for hovedtrækkende i den videnskabelige udforskning af emnet


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2017

af

af

Conni Boll Christensen

d. 1. feb. 2017

Hvor stammer mennesket fra? Opgaveskrivere og interesserede i populærvidenskab får præsenteret forskellige myter og teorier.

Første hovedafsnit omhandler de myter, tanker, skabelsesberetninger og forestillinger om menneskets oprindelse, der i mere 2500 år fra antikken op til midten af 1800-tallet har domineret i den vestlige verden. I det andet hovedafsnit redegøres for hovedtrækkene i den videnskabelige udforskning af emnet. Det kronologisk opbyggede værk indeholder illustrationer og faktabokse. Afsluttes med litteraturhenvisninger og stikordsregister. Forfatteren er klinisk genetiker og har skrevet flere bøger om menneskets oprindelse og udvikling, bl.a. Da mennesket blev menneske



.

Et flot gennemarbejdet værk, der i et letlæseligt sprog beskriver de meget forskellige og nogle helt utrolige teorier om skabelsen af mennesket. Underholdende at læse om diskussioner og sammenstød mellem religion og videnskab. Specielt afsnittet om før-adamisme og raceteorier er tankevækkende.

Peter Berings opslagsværk De første mennesker



Mennesket


kan bruges til de lidt yngre opgaveskrivere. I serien Tænkepauser findes Mennesket om kampen mellem kirkens og naturvidenskabens vidt forskellige fortællinger om starten på menneskeheden. Forfatterens andre værker er selvfølgelig også relevantePeter Berings opslagsværk De første mennesker kan bruges til de lidt yngre opgaveskrivere. I serien Tænkepauser findes om kampen mellem kirkens og naturvidenskabens vidt forskellige fortællinger om starten på menneskeheden. Forfatterens andre værker er selvfølgelig også relevante.


Religionsvidenskabeligt tidsskrift [online]

Nr. 66 (2017)

af

af

Anders Klostergaard Petersen

Nr. 66 (2017)


Politiken

d. 24. mar. 2017

af

af

Mikael Rothstein

d. 24. mar. 2017



Informationer og udgaver

2017

Bog

Illustrator: Jørgen Strunge

Gyldendal, 1. udgave

2017

Ebog

Illustrator: Jørgen Strunge

Gyldendal, 1. e-bogsudgave